Mitől tűnik el és forr fel a hűtővíz?
Az a helyzet hogy 15-20km után felforr a hűtővíz és a tartályból eltűnik a fele. Nem látni sehol hogy elfolyna. Két dologra gyanakszom. Az egyik a hengerfejtömítés (amit nem szeretnék), a másik hogy a hűtővíz tartály sapkája alól elveszett a tömítés 1-2 hete amikor után töltöttem. Kérdem én, az megoldhatja a problémát? Egy hozzáértő választ megköszönnék. Nem értek az autókhoz, ennyit bírtam kilogikázni:)
u.i.: más tünet nincs. a víz nem olajos, az olaj nem habos, a kipufogó füst okés, a fogyasztás sem ugrott meg. marutiról van szó.
igazság szerint nem nagyon kéne 80-90 fok fölé mennie a víznek főleg nem ilyen hűvös időben, ha fölé megy akkor arról már nem a kupak tehet, annak csak annyi a szerepe, hogy bent tartsa a túlnyomást, ezzel a vízpárát, és ne 100 hanem 120 fok körül forrjon csak el a víz, mikor már akkora a nyomás a rendszerben, hogy a szelep átenged...
vagy hengerfejes a motor, vagy lerakódás van a rendszerben és nem tud rendesen keringeni a víz, vagy szar a vízpumpa
Én csináltam elektronikát hozzá. Parás tud lenni a helyzet, ha fogy a víz.Sípol és leddel jelez, amikor a szint alá megy a víz.
Nem mindegy, hogy melegen vagy hidegen tűnik el a folyadék.
Üdv
ui: megnyugtató, ha az ember tudja, hogy mikor tűnik el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!