Mit jelentenek a következő abroncsfeliratok? Mi történhet, ha 10 évnél idősebb abroncson vezet az ember?
Pirelli 205/55R15 87T Winter 190. DOT XT BX XKNM 515 ...
Fulda 205/55R15 88H. DOT 308 2AF2
205 mm széles az abroncs.
205 mm 55%-ával egyezik meg az abroncs magassága.
15 col átmérőjű.
Fulda esetében 545 kg a gumi terhelése.Pirelli esetében 560 kg a gumi maximális terhelés.
Amit nem tudok megfejteni, az a DOT (gyártási időre vonatkozó) adat.

A DOT 308 azt jelenti, hogy 2008 3. hete, visszafelé kell olvasni, mint a legtöbb országban a dátumot ugyebár fordítva adják meg.
10 évnél idősebb abroncs meg már szarrá van öregedve, meg van keményedve, vízen és havon borzalmas lesz...

Az az abroncs már olyan kemény lehet, hogy egy tehenet agyon lehetne ütni vele :D
A legrosszabb mi lehet? Hát annyi, hogy ha Pest felé mégy az M7-en, és telibetaposod a féket az érdi lejtő tetején, akkor van rá némi esélyed, hogy a Szabadság hídig már nem csúszol el az autóval.
Beszállok az én kérdésemmel. Lefényképeztem: [link]
Azt tudom, hogy ideje lecserélni, meglesz, de inkább azt mondjátok meg, ha tudjátok: Ehhez mekkora dísztárcsa kell?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!