Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Magyarországon ugye nem kell...

Magyarországon ugye nem kell a segédmotorra rendszám. De mi van, ha el szeretnék menni vele pl Szlovákiába?

Figyelt kérdés
Ott tudtommal kell rájuk rendszám. Ilyenkor mi van? Nem mehetek ki vele, csak ha lerendszámoztatom?
2013. nov. 15. 16:56
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szlovákiát nem tudom, de Németországba nem mehetsz, az tuti, mert azt egy francia ismerős megkérdezte, akinek az a bohókás ötlete támadt, hogy hazaberreg egy delta rigán. :) De le kellett tennie róla.

Amúgy 50-es motort is fel lehet rendszámozni, pl. a Simson Scwalbe-k tipikusan rendszámos motorként kezdték a pályafutásukat, mivel végsebességük meghaladta a segédmotor korabeli definicióját. Csak aztán kitalálták a tulajok, hogy ők úgysem akarnak utast vinni, raktak rá kisebb első lánckereket, beleüttették az SM50-et a KF-en, utána visszaszerelték az eredeti áttételt, és vígan hasítottak rendszám nélkül.

2013. nov. 15. 18:02
 2/5 A kérdező kommentje:
Elvileg Szlovákiában is rendszámosak, tudtommal mindenhol körülöttünk... :/ tudom, hogy lehet rá rendszámot tenni, de akkor meg már nem elég rá a "B" jogsi. :D Gondoltam rá, lerendszámoztatom, de közölték, akkor felejtsem el, hogy segédmotor, akkor már A1 kell rá.
2013. nov. 15. 18:32
 3/5 anonim ***** válasza:

Rendszámoztatni akkor tudod, ha megvannak az eredeti papírjai, egy sima adásvételi ahhoz kevés!

lt itt az oldalon olyan, aki azt állította, hogy a határszélről rendszeresen jár ki Ausztriába kismotorral rendszám nélkül, és állítólag a szervek nem zaklatják érte! Mintha azt írta volna, hogy megállították, de mikor kiderült, hogy Magyar, és itt nem kell rendszám, elengedték.

Én azért nem reszkíroznám, hogy toljam hazáig...

2013. nov. 15. 19:46
 4/5 anonim ***** válasza:
Hja, más az elmélet, és más a gyakorlat. Lehet, hogy tilos, de elengednek, lehet, hogy nem is találkozol rendőrrel... de erre nem lehet bazírozni.
2013. nov. 15. 20:58
 5/5 mustafa33 válasza:
Szlovákiában a kismotor kategória az L1e, ezek 4kW alattiak, 50ccm alatiak, és 45km/ó alattiak. Ezekre kell jogosítvány (kismotor vagy bármilyen) és rendszám. A rendszám alól kivétel a babeta vagy Korado segédmotor stabil lábtartó helyett hajtható pedállal és 2000 január előtti gyártásúak. Ez a kivétel 2022-ig, utána kötelező lesz a rendszám. Csehországban ezekre nem kötelező.
2013. nov. 26. 04:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!