Eredeti vagy utángyártott?
Ki mennyit szán rá..mennyi pénze van.Én ki nem adok PL fékbetét garnitúrára 20 ezret csak azért mert azt mondják rá hogy ez "gyári".
A bárdinál/unix-nál 5 ezerért megveszem és 20 perc alatt kicserélem. Ennek is elfogadható a minősége,hisz nem kerülhetne forgalomba.
Az "ilyen-olyan tutiii gyári minőség" ......marketing duma.., ugyanezektől a beszállítoktól veszik meg az autógyárak is az alkatrészeket.
Abban egyetértek az előttem szólóval, hogy a nagy márkanevek nem mindig nyújtják azt a minőséget, amit elvárnál tőlük.
Nekem egy '96-os mondeom van, de vezérműszíjból és görgőböl gyárit kapott, viszont a többi kopó alkatrész amit cserélni kellett, vagy cserélni kell majd, abból nem veszek gyárit, van egy megbízható bolt, akik mindig vázolják a lehetőségeket, ár/érték arányban, elhiszem nekik amit mondanak, sokat segítettek már és sokat is spóroltak nekem :) és az autó megbízhatóan működik!
Szerintem a szervizek kihasználják, hogy megbízol bennük. Az egyik ismerősöm elvitte a szerelőhöz a kocsit és teljesen rábízta. Meg is kapta a számlát... de mivel 9 éves autóről van szó, szerintem a szerelő nem eredeti alkatrészeket használt, sőt azt is elképzelhetőnek tartom, hogy bontókban "guberált".
Én úgy lennék vele, hogy eredeti alkatrészek vennék, ha indokolt és úgy vinném a szerelőhöz. Persze ez utánajárással jár, de anyagilag megéri. Ha egy gumicsíkról vagy sárfogógumiról lenne szó, jó lenne az utángyárott is.
féktárcsa, fékbetét gyári, vízpumpa gyári, a kipuff pedig utángyártott.
Féktárcsa és fékbetét miatt épp azért vettem gyárit, mert ha balesetem van akkor azt olvassák róla h GYÁRI alkatrész van benne nem pedig valami más.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!