Útkereszteződésben az olyan táblákat min pl a főútvonal, mindig ki kéne tenni?
Egy kereszteződésben (vagy akár parkolóból) kifordulok egy főútra, akkor nem kéne kitenni azonnal még a következő kereszteződés előtt, hogy főútvonal?
Vezetni tanulok, és faterom szerint nem normális dolog, hogy sokszor a kereszteződésekben a háromszöget meg nyolcszöget kell keresgélnem hátulról.
Úgy tapasztaltam, hogy sok helyen van az, hogy 2-3 vagy több kereszteződésenként egyszer van kitéve a főútvonal tábla.
Honnan kéne tudnom, hogy nekem végig elsőbbségem van és nem "szabad" lassítanom a kereszteződésekben?
Az már okés, hogy olyan helyen ahol villamos halad, az kb 99%, hogy magasabb rendű lesz azzal az úttal szemben ahol nincs villamos.
Faterom szerint a trolibusznak vonalak is hasonlóak, bár én ebben már nem tudok annyira bízni.
Egyszerűen úgy vagyok már lassan, hogy a vizsgára meg kell majd jegyeznem, hogy mely utakon van végig elsőbbségem, mert ha lassítok, akkor jön a hiszti, hogy miért lassítok hisz elsőbbségem van.
Az biztos, hogy minden egyértelműbb lenne ha rendesen lenne jelezve mindig, hogy kinek van elsőbbsége. Azzal is kibékülnék ha fel lenne festve mindenhol jól láthatóan. a felfestést nem tudja ellopni senki a táblával ellentétben.
A való életben majd persze bele fogok rázódni, csak most parás az egész, hogy ha majd vizsgára jutok, akkor ezt mind vágnom kellene...
Kedves 1-es.
Nem kötözködésből írom de ha kiteszel 4 stoptáblát attól még egyenrangú marad az az útkereszteződés.
A válaszra is válaszolva valóban körülményesebb benézni az utcába menet közben, de azért csinálták az elsőbbségadás táblákat ilyen alakúra hogy hátulról is egyértelműen felismerhető legyen. Biztonság szempontjából jobb ha a saját szemeddel látod a mellékutcában hogy valóban kint van-e az adott tábla, és nem tekergették vagy lopták el a vasárnap hajnalban hazafelé sétáló erőtől duzzadó jókedvű fiatalok.
"Nem kötözködésből írom de ha kiteszel 4 stoptáblát attól még egyenrangú marad az az útkereszteződés. "
Tudod értelmezni az "ebben a formában" kifejezést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!