A 248000 km egy 95-ös autóba sok?
Húgom területi képviselőként heti kb átlag 1000 km-t megy. Van 20 nap szabadsága, az négy hét, plusz munkaszüneti napok tegyenek ki még egyet. 52-5=47 hetet használja az autót. Ez 47*1000=47 000 km évente, durván számolva, ami ugye soknak számít.
Egy 95-ös autó 18 éves idén. 248 000 km/18 év=13777 km évente. Tehát nem annyira sok, átlagnál kevesebbet használták.
De ne futásteljesítmény, hanem állapot alapján vegyél autót!
Az attól függ.
Ha 382000-ről tekerték vissza, akkor sok. :D
Attol fugg milyen auto, ha jo minosegu, akkor nem sok, meg ugyanennyit birhat. Ha valami gagyi, akkor lehet, hogy holnap szetesik.
Amugy a futasteljesitmeny inkabb alacsonynak tunik, 20 eves autoban ennel tobb szokott lenni.
miért lenne kevés?
Én a 15 éves cordobámat 155.000 km-el adtam el.
Fel kellett volna tekernem 300-ra, csak mert öreg?
Azóta sem látott szervízt, és ennek 3 éve
5-ös, lehet itt versenyezgetni, hogy kinek mi a sok, de az átlagos használat az körülbelül 20e km évente. Nagyapám 1994-es Clio-ja pl még 70e km-t sem futott (ő az első tulaj, szóval ez tuti), ahhoz képest nagyon sok a 18 év alatt 248e km. De gondolom a Kérdező nem azért veszi az autót, hogy hetente 20 km-t megtegyen vele, esetleg néha városon belül 10 km-t pluszban, mert Nagyapám mióta betöltötte a 65-öt és ingyér van az utazás, kb ennyit használja.
De itt jön az állapot kérdése, hogy én azt a 70e-t futott kocsit senkinek sem ajánlanám, mert Nagyapám csak használja. Olajcserére már nagyon sajnálja a pénzt (két műszaki ciklusonként, vagyis 4 évente (!) cseréli az olajat, mondván úgyis keveset megy vele), a felfüggesztés és a lengéscsillapítók sem az igaziak. Már a harmadik (!) műszaki vizsga óta mondja neki a szerelő, hogy nem jó, de mivel ismerős, Nagyapám mindig rábeszéli, hogy valahogy menjen már át, mert ő aztán nem fog erre költeni.
Aztán csodálkozik, hogy mindig visszautasítom, ha oda akarja adni az autót. Mondtam neki, hogy ne haragudjon, de azzal a kocsival nem szabad 5 km-nél jobban eltávolodni egy lakott terület közeléből, mert akármikor beadhatja a kulcsot, és akkor legalább lesz honnan szerelőt hívni :D
Szóval kb ennyit számít a futott kilométerek száma, nagyjából semmit :D
Nem sok.
De attól függ mihez képest. A 8 éves autómba majdnem 200.000km-t már beleraktam.
A "hétvégi" 35 éves most tart 67.000km-nél.
Az enyémben van 426 ezer km.Na az soknak tűnik,bár 22 éves az autó.Dízel,semmi baja,hál' Istennek.
Tényleg igaz,hogy állapot alapján válassz,én 395 ezerrel vettem meg,ekkoriban néztem még pár "csodát": Volt,amiben (óra szerint) 128 ezer volt,benzines,de nem volt nyerő,mert szét volt rohadva nem kicsit.Volt,amiben szintén kevés volt a km,de a tulaj azt sem tudta,hogy mikor volt olajcseréje még körülbelül sem(azt már meg sem kérdeztem,hogy eszi-e az olajat)Nem gondoltam,hogy ez gondot okoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!