Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A 248000 km egy 95-ös autóba sok?

A 248000 km egy 95-ös autóba sok?

Figyelt kérdés
Nem nagyon vagyok jártas az ilyenekben és igazából sosem tudtam eldönteni, hogy mi számít sok km-nek egy autóba. A segítséget előre is köszönöm.

2013. nov. 12. 12:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Húgom területi képviselőként heti kb átlag 1000 km-t megy. Van 20 nap szabadsága, az négy hét, plusz munkaszüneti napok tegyenek ki még egyet. 52-5=47 hetet használja az autót. Ez 47*1000=47 000 km évente, durván számolva, ami ugye soknak számít.

Egy 95-ös autó 18 éves idén. 248 000 km/18 év=13777 km évente. Tehát nem annyira sok, átlagnál kevesebbet használták.

De ne futásteljesítmény, hanem állapot alapján vegyél autót!

2013. nov. 12. 12:43
 2/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm, természetesen az állapota a fő szempont csak ezt nemtudtam, hogy sok-e
2013. nov. 12. 12:50
 3/11 Shai-Hulud ***** válasza:
100%

Az attól függ.

Ha 382000-ről tekerték vissza, akkor sok. :D

2013. nov. 12. 13:07
 4/11 anonim ***** válasza:

Attol fugg milyen auto, ha jo minosegu, akkor nem sok, meg ugyanennyit birhat. Ha valami gagyi, akkor lehet, hogy holnap szetesik.

Amugy a futasteljesitmeny inkabb alacsonynak tunik, 20 eves autoban ennel tobb szokott lenni.

2013. nov. 12. 13:19
 5/11 anonim ***** válasza:

miért lenne kevés?

Én a 15 éves cordobámat 155.000 km-el adtam el.

Fel kellett volna tekernem 300-ra, csak mert öreg?

Azóta sem látott szervízt, és ennek 3 éve

2013. nov. 12. 13:58
 6/11 anonim ***** válasza:
Az sem mindegy, hogy dízel vagy benzin...
2013. nov. 12. 14:44
 7/11 anonim ***** válasza:

5-ös, lehet itt versenyezgetni, hogy kinek mi a sok, de az átlagos használat az körülbelül 20e km évente. Nagyapám 1994-es Clio-ja pl még 70e km-t sem futott (ő az első tulaj, szóval ez tuti), ahhoz képest nagyon sok a 18 év alatt 248e km. De gondolom a Kérdező nem azért veszi az autót, hogy hetente 20 km-t megtegyen vele, esetleg néha városon belül 10 km-t pluszban, mert Nagyapám mióta betöltötte a 65-öt és ingyér van az utazás, kb ennyit használja.

De itt jön az állapot kérdése, hogy én azt a 70e-t futott kocsit senkinek sem ajánlanám, mert Nagyapám csak használja. Olajcserére már nagyon sajnálja a pénzt (két műszaki ciklusonként, vagyis 4 évente (!) cseréli az olajat, mondván úgyis keveset megy vele), a felfüggesztés és a lengéscsillapítók sem az igaziak. Már a harmadik (!) műszaki vizsga óta mondja neki a szerelő, hogy nem jó, de mivel ismerős, Nagyapám mindig rábeszéli, hogy valahogy menjen már át, mert ő aztán nem fog erre költeni.

Aztán csodálkozik, hogy mindig visszautasítom, ha oda akarja adni az autót. Mondtam neki, hogy ne haragudjon, de azzal a kocsival nem szabad 5 km-nél jobban eltávolodni egy lakott terület közeléből, mert akármikor beadhatja a kulcsot, és akkor legalább lesz honnan szerelőt hívni :D

Szóval kb ennyit számít a futott kilométerek száma, nagyjából semmit :D

2013. nov. 12. 15:01
 8/11 anonim ***** válasza:

Nem sok.

De attól függ mihez képest. A 8 éves autómba majdnem 200.000km-t már beleraktam.

A "hétvégi" 35 éves most tart 67.000km-nél.

2013. nov. 12. 16:28
 9/11 anonim ***** válasza:
Akkor az enyémet még ennyire se hinnék el. Évekig évi 7000 km körül mentem vele egy megyeszékhelyen, pedig az autóval dolgoztam, csak kis távolságok voltak. Naponta pár alkalommal ki kellett menni az ügyfelekhez a cégtől. Ez napi 25-30 km lehetett. Benzines volt az autóm, reggel a céghez menet bemelegedett, utána nem hűlt le teljesen télen sem sötétedésig, amíg haza nem mentem vele, ezért még terhelve sem nagyon volt. Az utóbbi pár évben kellett távolabbra járnom a cég bővülése miatt, akkor már elérte a 100 ezret. Megnézték tüzetesen a motorját és mint az új olyan, azt mondták.
2013. nov. 12. 17:42
 10/11 anonim ***** válasza:

Az enyémben van 426 ezer km.Na az soknak tűnik,bár 22 éves az autó.Dízel,semmi baja,hál' Istennek.

Tényleg igaz,hogy állapot alapján válassz,én 395 ezerrel vettem meg,ekkoriban néztem még pár "csodát": Volt,amiben (óra szerint) 128 ezer volt,benzines,de nem volt nyerő,mert szét volt rohadva nem kicsit.Volt,amiben szintén kevés volt a km,de a tulaj azt sem tudta,hogy mikor volt olajcseréje még körülbelül sem(azt már meg sem kérdeztem,hogy eszi-e az olajat)Nem gondoltam,hogy ez gondot okoz.

2013. nov. 12. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!