Hány kerékre kell hóláncot rakni?
Menj vissza autósiskolába.
Ott majd megtanítják.
A meghajtott kerékre kell. Azért van egy csomagban két lánc.
Szerintem hülyeség, hogy az összesre kell. Én eddig mindig csak az elsőkre tettem, sosem indult meg a hátulja semerre sem. Talán mert előre több fékerőt oszt. Hátsó kerekes autónál elgondolkodtató lehet, hogy az összesre, fékezéskor talán könnyen megcsúszhatnak az első kerekek, és a hátsók nem tudják megtartani. De nem hiszem, hogy 50 km/h-nál nem tudnák megtartani, ugyanis maximum 50-el lehet menni hólánccal.
Utolsó! Fölfele, vagy lefele? :D
Hátulra f#ság láncot tenni, mert nincs mibe kapaszkodjon a hajtott kerék. És pedig egy átlag autó nem hátsókerekes. Arról ne is beszéljünk, hogyha csak hátul van lánc, akkor hogy a francba állsz meg a letaposott hóval borított utakon, vagy csak úgy egyáltalán akárhol. Hátsókerekesnél is előre érdemes tenni, mert inkább megállni kell tudni, mint 10 másodpercet futni félméteres hóban. A hátsókerekes autót is kordában lehet tartani, senki nem mondott olyat az oktatáson sem, hogy tőgázzal kell indulni!
Felfelé :D
Egyébként én is erről beszélek ;) De mindig a hajtott kerékre kell tenni. A BMW-k 60%-a hátsókerekes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!