Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi történik ha 150 km/h-s...

Mi történik ha 150 km/h-s tempónál visszaváltok 2 esbe?

Figyelt kérdés
2013. nov. 6. 19:57
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
SZétmegy a motor
2013. nov. 6. 19:59
 2/15 A kérdező kommentje:
bővebben?!
2013. nov. 6. 20:02
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem törik el a a váltó akkor nagy eséllyel megpördül az autó, miközben túlpörög a motor és darabokra szakad. Nem kellemes halál. Ha mákod van eltörik a váltó és csak ránt egy rohadt nagyot az autó, de talán úton lehet tartani.
2013. nov. 6. 20:08
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Hát a benzines motorok alapvetően olyan 6 és 7 ezres esetleg 8 ezres fordulat tájékán tiltanak, ennél nagyobb terhelést nem igazán bírna el se a váltó adott fokozata se a motor - a dugattyúk, a szelepek, vezérműszíj. 150-nél ha visszaraknád 2-esbe az legalább 9-10ezres fordulatot jelentene. Persze az elektronika leszabályozna de a pillanatnyi fordulat túl nagy lenne. Jó esetben csak elszakadna a vezérműszíj, és ha vannak hidrotőkéid nem feltétlenül mennek szét a szelepek.

Rosszabb esetben eltörnek a szelepszárak, esetleg kiszakad a váltó a helyéről, besül valamelyik dugattyú a nem megfelelő kenés miatt (az olajpumpa sincs ekkora terhelésre tervezve).

nagyjából ennyi.

2013. nov. 6. 20:09
 5/15 anonim ***** válasza:
100%

Olyan magasra ugrik fel a fordulat, hogy a vezérlés valószínűleg megadja magát, de dízelnél is szerintem kapna a motor rendesen. Valamint minden erőátviteli alkatrész.

Nem próbáltam még, egyszer volt csak, hogy 5.-k helyett félre váltottam 3.-ba, hát volt egy kis motorfék, de azonnal kuplungoltam, de volt fékhatás bőven!

2013. nov. 6. 20:11
 6/15 anonim ***** válasza:
Hirtelen fordulatszám emelkedés (akár a piros szintig , vagy a fölé (kiakad)), majd ha nem állítod le vagy nem váltasz vissza 5-be akkor nagy esélyel szét pörög a motor.
2013. nov. 6. 20:13
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Rotty az egész...
2013. nov. 6. 20:18
 8/15 anonim ***** válasza:

Én a vátómat törtem mocinál mert satut toltak elöttem én meg nem csak fékezek de folyamatosan is visszaváltok és túl lentre mentem vele,így valami eltört.

Szerintem kocsinál sem egészségesebb.

2013. nov. 6. 20:23
 9/15 anonim ***** válasza:
Mármint ha sikerül visszaváltani,akkor valoszinű hogy valami törni fog,lehet hogy te is meg a kocsi is,mert akkora lenne a motorfékhatás,ha nem törik szét a váltó,hogy állóra fékezi a kerekeidet,és megcsuszik a verda te meg fejre állsz.
2013. nov. 6. 20:39
 10/15 anonim ***** válasza:
:) Olyan mintha dugás vége elött kiveszed.....
2013. nov. 6. 20:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!