Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Megszorul a motorom miért?

Megszorul a motorom miért?

Figyelt kérdés
vettem egy Piaggio zip et (93-as) elkezdtem húzni felfele 80as henger malossi kuplung új szíj új csapágyak főtengely úgyhogy majdnem minden és ha megyek vele 1-2 km ert akkor olyan mintha megakarna ragadni a dugó és leál hiába koppolom neki utána várok vele fél percet és megint megy egy darabig utána előröl ugyan ez MMMIIÉÉÉTTTRR ?????
2013. nov. 2. 21:16
 1/8 anonim ***** válasza:
Bejárattad már?
2013. nov. 2. 21:39
 2/8 anonim ***** válasza:
Mert koppolod neki. Első 1000 km-en nem szabad nagyon terhelni.
2013. nov. 2. 22:53
 3/8 A kérdező kommentje:
nem járattam még be de már volt egy pár mocim 35-40-es tempóba akarok vele menni de nem tudok még annyi mellé hogy a régi 50 es hengerel is ezt csinálta .. :/ azért kezdtem el kicserélni rajta mindent... még a variátor lehet a baj vagy a végáttétel ... mert a variátor az maradt a gyári csak a görgöket cseréltem benne kisebbre
2013. nov. 3. 07:20
 4/8 anonim ***** válasza:

Milyen főtengelycsapágyak kerültek beépítésre? Ugye nem zártak? Milyen az illesztés a henger-dugattyú között? Gyűrűk végei között mennyi a hézag?

Valamit biztos elrontottál. Már írtam más kérdésnél: a kétütemű roppant egyszerű szerkezet, se szelepek, se vezérmű - de ha valami rossz, az nagyon hamar feltűnik, mert egyszerűen megmakacsolja magát.

2013. nov. 4. 08:39
 5/8 A kérdező kommentje:

Agent K válasza:

Milyen főtengelycsapágyak kerültek beépítésre? Ugye nem zártak? Milyen az illesztés a henger-dugattyú között? Gyűrűk végei között mennyi a hézag?

c3 as főtengelycsapagyakat raktam be nem zárt tnt által kiadott piaggio csapágyak. a henger dugó gyürö mind ki lettek cserélve ugy hogy az elvileg jó de például tegnap kipróbáltam és egyre többet tudok vele motorozni .. meg annyit csinál hogy megyek vele megszorul leszállok róla rá rugok egyet (a berugokarra) :D és megy tovább gyönörüen..! egy pár robogóm volt már amit rossz álapodba vettem és felújítottam de ilyet még egyse csinált ez ujj.. :D :O :(

2013. nov. 4. 16:38
 6/8 anonim ***** válasza:

Nos, akkor lehet, hogy csak nagyon szorosan van illesztve a henger és a dugattyú.

Ha viszont sikerül így bejáratni, lesz benne olyan kompresszió... :-D

2013. nov. 4. 23:45
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha minden tökéletesen lett összerakva (jó illesztési hézagokkal, nem túl kicsikkel), akkor lehet pl. a kevés benzin a hibás. Ugye a benzin elég, viszont amikor bejut a levegővel, akkor hűti is az alkatrészeket.

A karbit hogy állítottad be a nagyobb hengerhez?

2013. nov. 5. 00:21
 8/8 A kérdező kommentje:

remélem jó lesz a kompresszió ;)

a karbit aszt ugy állitottam be hogy neten vettem rá egy 19 es karbit anyi volt vele hogy nem lehetett bekötni a külön olajzást de mindenki aszt javasolta hogy inkább kössem ki mert nem fogja bírni ezért pont jól jött így keverem bele a benzint 1:40 es keveréket rakok bele nem aszt mondom hogy nincs füstje de ugy vagyok vele hogy inkább füstöljön...

2013. nov. 5. 17:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!