Az igaz, hogy a téli gumival nem olyan stabil az autó?
Nem hülyeség, én is télivel járok télen-nyáron, nagyon kicsi futás mellett nem kopik el, évente 7-10e között megyek, egy téli szett kibír 3-4 évet simán, utána meg már úgyis cserélnem kell az elöregedés miatt, felesleges lenne 2 szettet tartanom, szerintem a kérdező is így van vele.
Stabilnak stabil, csak "nyúlós", olyan mintha lapos lenne a gumi. Pl eltekered a kormányt a kanyarban, és mászik kifelé az autó, ez azért van, mert a futófelület nagyon puha, és apró szegmensekből áll, amik "el dőlnek" oldalra. Kézzel is meg tudod nézni, ha megnyomod a bütyök szélét, ujjal is el tudod teljesen ferdíteni, ugyanez történik vele kanyarban, ezért van az a "nyúlós" érzet, bár ha mindig télivel jársz, megszokod. Nekem is csak először volt furcsa, mert nyárival vettem a kocsi, és csak később került rá a téli, mindig olyan érzésem volt, főleg kanyarban, mintha lapos lenne, pedig nem volt az, csak így elnyúlik a téligumi, főleg új korában, mikor még nagyon nagy a profilmélység. :)
Köszi a válaszokat!
Valóban 3-4 évig kibírja nálam is a téli gumi, úgy, hogy mindig azzal járok. De ennyi idő alatt általában kocsit is cserélek. Nem kell nagyra gondolni 10-12 évesről váltok 6-8 évesre.
Ezért nem szeretnék két garnitúra gumit, felnit fenntartani és szezononként 2*5 ezer Forintért cserélgetni.
"...én tavasszal alig várom hogy feltehessem a nyárit. A téli gumi nagyon búg, azt pedig nem szeressem."
Én pont fordítva vagyok ezzel. A nyári gumim 17"-os és borzasztóan zúg.
A téli sokkal ballonosabb 15"-os, sokkal jobban tompít, így kevésbé hangos.
"Ezért nem szeretnék két garnitúra gumit, felnit fenntartani és szezononként 2*5 ezer Forintért cserélgetni."
Mivel jár a felni fenntartása a vételárán felül? Ha ennyire sajnálod rá, lehet használt lemezfelnit is venni.
De az igaz, hogy aki csak évi pár ezer km-t jár, annak felesleges cserélgetni, mert előbb öregszik el a gumi, minthogy elkopna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!