Hogyan kell bekötni az Elba feszültségszabályzós idexrelét?
Próbálj meg érthetőbben fogalmazni és írni!
A feszültségszabályzó az akkumulátor töltési feszültségét szabályozza, nem az égőkét! Ha nincs benne akkumulátor, az égők ugyanúgy ki fognak égni, mint eddig!
Normális működésnél az égők az akkumulátoról működnek, az terheli le a feszültséget, hogy ne égjenek ki az égők!
Bocs!
Akkor miért van az hogy a rajzokon váltakozó áram megy az összes égőre? mert ha aksiról menne a világítás akkor egyenáramot kéne kapni, de én kimértem és váltakozó áram megy az összes izzóra. (pl. az N es Simsonnál nincs is aksi még is megy a világítás.
Értsd már meg!
Az ELBA feszültségszabályzó CSAK az akkumulátoros kivitelhez kell, mivel az a töltőfeszültséget szabályozza!
Amelyik Simsonban (gyárilag) nincs akksi, abban feszültségszabályzó sincs(gyárilag), csak világítótekercs!
Ettől függetlenül lehetnek "házi kókányolások", de annak semmi értelme!
Szia!
Mi szeretnénk aksit is venni a motorba, csak az átalakítás (6V-ról 12V-ra, 2 db tekercs,trafó, izzók, Elba 80...) költségei miatt a jövő havi tervben szerepel. Igazából fölösleges dolgokat sem szeretnénk megvenni. Egy jónak vélt rajz alapján kezdtünk el vásárolni, aztán elakadtunk. Motorom egésze kókány módon volt szerelve. Tele volt mindenfele vezető és össze-vissza lógó, sehova sem vezető vezetékekkel. Ezért vettünk kábel készletet, aminek 80%-a megegyezett színben a rajzon szereplőkkel. Reméltem, hogy sikerült jól bekötni, de még sincs világítás. Gyújtáskapcsolóm sem volt a gépben. Sikerült venni egy bóvlit, amiben az első elfodításkor a kulcs is eldeformálódott. Azóta olvastam a kommentekben, hogy ezek is komoly hibaforrások lehetnek. Elba feszszab.-zós indexrelét ajánlott a motorboltos azért vettük meg.Aztán a megvilágosodás során gondoltam azt, hogy venni kell egyenirányítót is(ESB-1 típusú 8.000 Ft)? Talán akkutöltőt is? Amit a boltban mutattak az feszszabályzós töltő, legalább 10.000 ft. Mit javasolsz? Mi tévő legyek? Az indexeket ma megvettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!