Mi van akkor ha az autómat ideiglenesen kivonták a forgalomból, és én nem vonatom ki véglegesen?
Összetört a kocsim,itt áll az udvaron és nincs pénzem hogy ide oda hurcolásszam,mi van akkor ha én fogom és alkatrésznek eladom?
Lehet valami következménye hogy nem vonatom ki?
A forgalomból való teljes kivonáshoz nem kell sehova sem vinni a kocsit, csak bemész az okmányirodába és megmondod, hogy ki akarod vonatni a forgalomból...
Elvileg annyi következménye van ha nem vonatod ki, hogy amikor letelik az idő, tehát lejár az ideiglenes kivonás, utána újra fizetheted a kocsi után a biztosítást, helyi adót... Én így tudom.
A teljes kivonáshoz bontási igazolás kell. Az a világ megszűnt, hogy a rendszámot, forgalmit, törzskönyvet leadod, és végleg kivonják a forgalomból, az autó meg 100 évig az udvarban állhat. Ez már nem működik.
Bontó úgy viszi el az autót, benne a motor (motorszám miatt).
Ideiglenesen ki lehet vonni a forgalomból, meghatározott időre x Ft.
El is lehet adni, adásvételi szerződéssel.
Ha nem vonod ki a forgalomból akár véglegesen, akár ideiglenesen, továbbra is fizetni kell a biztosítást, teljesítményadót.
Kivonás mellett döntesz, érdemes a polgármesteri hivatalon belül az adóügyi osztályt felkeresni. A befizetett teljesítményadó időarányos részét postai úton vagy átutalással kifizetik.
fél év múlva automatikusan visszahelyezik.
Gáz,mert a biztosító napi kamatot számol, ha nincs biztosításod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!