Ha autóval megyünk megállít minket a rendőr, akkor mire számítsak?
Figyelt kérdés
Faterom vezet ittasan, de a nevén van a kocsi, de én egy kortyot sem ittam viszont nem engedi hogy vezessek. Ebben az esetben engem is megbüntetnek, esetleg az é jogsimat is elvehetik? Csak mert a kreszben ugye benne van, hogy ittas személynek nem adhatom át a vezetést, dehàt vagy beszállok mint utas, vagy sétálok km-eket.
Ebben az esetben mire számítsak?
2013. okt. 30. 17:11
1/8 anonim válasza:
Lehet jobban jársz ha te is iszol, csak annyit, hogy azt mondhasd, hogy te is ittas vagy, ő meg tapasztaltabb, stb...
Vagy azt mondod gyógyszer hatása alatt vagy, csak ha esetleg vérvizsgálat lesz akkor ciki van.
2/8 anonim válasza:
Az ő nevén van a kocsi, nem engedte, hogy vezesd, innentől kezdve nem adtad át neki a vezetést.
3/8 anonim válasza:
Elég fura a kérdés. Egyszer jelenidőben fogalmazol, egyszer múltidőben. Nem lehetséges, hogy te vagy szer hatása alatt?
(Magyarul be vagy baszva, mint annak a rendje)
4/8 anonim válasza:
Azzal sincs megoldva hogyha te is iszol mert két ittas ember egy kocsiban....Rendőruramnak nem fog tetszeni.Apádat is megértem,de azért ittasan ne vezessen már.Egyszer kibírja hogy ha te vezetsz.
5/8 anonim válasza:
A lényeg, hogy ő a tulaj és ő vezet, téged senki se fog megbírságolni semmiért, te csak egy utas vagy, aki nem felelős!
6/8 anonim válasza:
Így van, az utas nem felelős. Enek ellenére én inkább legyalogolnám azt a néhány kilométert, hiába az apám. :D
7/8 anonim válasza:
Téged nem büntethet meg, mert utas vagy, nem sofőr, és az autóhoz sincs semmi közöd. Egyébként sem vagy köteles tudni megállapítani, hogy egy személy ittas-e vagy sem (egy bizonyos szintig, mert pl. ha egy ember a piától már csak négykézláb bír közlekedni, az már azért elég necces). Tehát utasként jogilag semmi hátrányod nem származik abból, ha piás sofőr mellé ülsz be, legfeljebb egészségügyi következményei lehetnek, ha árokba fordultok.
8/8 anonim válasza:
Én inkább sétálnék km-eket, és megmondanám fateromnak, hogy egy alkoholista (mert az, ha nem bírja megállni, hogy ne igyon legalább akkor amikor vezet...) szégyen vagy... (ezen nincs mit szépíteni) Én simán ezt tenném...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!