Ha a taxisok tabletre kapják mobilneten a címeket GPS alapján, akkor minek állnak a rakparton?
Budapesten régen és most is - ha jól tudom - a jó CB vétel reményében a Duna melletti területeken dekkolnak a taxisok, a mai napig.
Ha szeptembertől új rendszer van - már ha jól tudom - és GPS alapján a legközelebbi taxis veszi fel az utast, akkor ebben az esetben felesleges a Duna mellett, a rakparton vagy közelében várakozni.
Miért várnak még mindig ott? Megszokásból? Vagy rosszul tudom és még mindig CB rendszer van?
Pl. a Margit-híd tövében állnak, ahol se turista, se senki.
Vagy messzebb a pesti rakpart legvégén egy parkban ahol szintén nincs turista.
Ott minek állnak, régen egyszer mintha megkérdeztem volna egy taxist és akkor a jó vételre hivatkozott, hogy egy jobb fuvarra így könnyebben le lehet csapni.
De ez most mint indok, elvileg megszűnt. Vagy mégsem?
Használnak még CB frekvenciát?
CB-t nem használunk csak urh-t.
A rakpartról több felé el lehet indulni (többet oszthat rád a gép), nem minden cím a táblára jön, van ami a rádión keresztül is.
urh-ra gondoltam, igen :)
Na de akkor nem célszerűbb egy belvárosi szálloda környékén várakozni egy jó fuvar érdekében?
Vagy hogy van ez, a diszpécser központ látja a kocsikat GPS alapján?
Na az a furcsa, hogy a híd lábánál senki nincs, nem értem miért dekkolnak ott. Ok, hogy elvileg Budára is mehet fuvar, de mire felkanyarodik a hídra, szerintem az ott nem egy olyan hely ahonnan gyorsan fuvarba tud állni. Jó, mondjuk nem értek hozzá :)
Ha gps alapú rendszer van a gép dobja rád, a diszpécser ugyan látja hol a taxis, de ő ezt rendes időkorláttal dobja fel mint eddig.
Azért áll a rakparton mert 2 féle rendszer van kiépítve a csendes-gps alapú címkiadásnál, az egyik körzet alapú, tehát mindegy hol állsz azon a körzeten belül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!