4t robogó?

Figyelt kérdés
miben más mint a 2t ,hogyan kell benne olajat cserélni

2013. okt. 28. 18:58
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
100 max 150ezret
2013. okt. 28. 20:16
 12/18 anonim ***** válasza:

Nos, akkor az újonnan vett motor gondolata kilőve.

Ennyiért 4t-k közül, ami kapható használtan, és egész jó minőségre:

Suzuki Lets

Piaggio Liberty 4t

Aprilia Scarabeo 4t

Kymco Agility 50 4t

Piaggio Zip 4t

Motowell Magnet 4t

Ezek közül szerintem kiemelkedik a 2 Piaggio, a Suzuki és az Aprilia. Nekem is Scarabeo-m van, így arról tudok pár dolgot mondani, ha gondolod. Igaz, az enyém 2t.

2013. okt. 29. 17:50
 13/18 A kérdező kommentje:

a kymco az tetszik

az megéri?

mennyi a sebessége ?

gyorsulása

tartossága

2013. okt. 29. 19:42
 14/18 anonim ***** válasza:

Azzal sincs semmi gond. Sebessége olyan 60km/h körül alakul, értem ez alatt az utazó sebességet. A csutkagázra talán viszi a 65-70 km/h-t, de nem biztos.

Gyorsulás: 50-es 4t robogónál ilyenről nem érdemes beszélni.

Tartósság: ezzel elméletben nem lehet gond, ha karban tartod. A 4t robogók úgy nagy általánosságban 50-60 ezer km körül bírnak menni, blokk megbontás nélkül. Alkatrész pedig van hozzá, elég elterjedt típus.

2013. okt. 30. 17:27
 15/18 anonim ***** válasza:
azt elég hamar elfelejtheted, hogy 60-as utazót fogsz menni egy 50-es 4t motorral... jó az 45-nek inkább, 60-at egy honda dio 4t sem tud, legfeljebb egy 2 km-es lejtőn talán... de pl az én 85 kg-m alatt 57 körül meghal egyenesben nyélen, utazó 45-50, fogyasztás 1,8-2,2, tartósságra még nem volt panasz, de ez egy honda...
2013. okt. 30. 17:48
 16/18 A kérdező kommentje:
és ha a fojtásokat kiveszem belőle akkor mennyit megy?
2013. okt. 30. 19:39
 17/18 anonim ***** válasza:

Linkelek két cikket ami egyszerűen leírja a lényeget a 2t és 4t közt

2t [link]

4t [link]

Úgy nagy vonalagban az olajcsere csak 4t robogónál kell és érdemes szezononként cserélni,amúgy a gyári könyve leírja hogy hány ezrenként kell benne cserélni,de ha minden szezonban cseréled azt a kis mennyiséget és jómínőséget használj,ezt nem szabad kispórolni!

2t olajzásnál van egy külön tartály általában ha nincs akkor a tankolás közben kell keverni a tankban az adalékot(itt tudni illik érdemesebb itt a szintetikus olajokat használni mint az arol 2t)

Ami az olajcserét illeti a moci alá be kell feküdni és lessz egy csavar amit ha kitekersz akkor kijön az olaj,nos érdemes üzemmelegen kicsurgatni belőle az olajat,én erre a célra egy félbevágott mosószeres flakont szoktam használni a leeresztéshez,Ha ezzel megvagy akkor olajszűrőt is kiveszed ha van benne azt is cseréni kell,aztán új olajszűrőt be ,kupakot alul be majd felül ahol lehet mérni hogy mennyi van benne ott után lehet tölteni.Kb 10 perc alatt megvagy ha felkészült vagy :)

2013. nov. 2. 17:39
 18/18 anonim ***** válasza:
50-es 4t motor nincs fojtva, egyszerűen ennyit tud... kb 45 utazó, 55-60 végsebesség normális egyenes úton, többet csak szakadékon lefelé hátszéllel tud...
2013. nov. 3. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!