Üzemanyagszint jelző megoldható?
Üdv!
Azon gondolkodom, hogy Piaggio Zip robogóra hogy lehetne mutatós üzemanyag szint jelzőt beszerelni. A mutatósat szó szerint értem, nem kinézetre. :)
Szóval jeladó van a tankban ugye amitől villog a kijelző lámpa, elég lenne erre rákötni a műszert, vagy az egész jeladót kikéne cserélni?
Tán 3 és fél literes a tank, de ha tele van 100-110 km-t el lehet vele menni, de még sosem kísérleteztem, mert ennél a folyamatosan égő jelzőlámpánál nem lehet tudni mégis mennyi benzin van a tankban.
A mostani szerintem csak egy kapcsolót mozgat. Így kapcsol ha alacsony a szint. Tehát ez nem jó.
Le kell cserélni egy szintjelzősre. Ezek lényegében lineáris potméterek. Vagyis az úszó egy ilyet mozgat így változik az ellenállás a szint függvényében. Ehhez kell egy óra, skálázatlan számlappal amit majd szépen beskálázol magadnak.
Ugye ha a műszer nem olyan formájú és méretű tankra lett tervezve akkor a skálázás nem lesz valós.
Értem!
Gondolom olyan robogó jeladója kellene aminek a tankja hasonló méretű mint az Zip tankja. Ha szerencsém van akkor gyári nyíláson be tudom rakni az új jeladót?
Igen, jó lenne minél hasonlóbb. És ha szerencséd van faragni sem kell, vagy nem sokat.
De azt is megnézheted hogy nincs-e más robogó ugyanilyen formájú tankkal amiben van jeladó.
Hát az nem lesz egyszerű... :D
Hajtogatok holnap hegesztőpálcából egy mintát hogy nagyjából milyen hosszúnak kell lennie az úszónak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!