Simson star kisebb feljújítás, mit hogyan?
Üdv!
Olyan kérdésem lenne, hogy csepeg az olaj a simson staromból és kiakarom cserélni az összes tömítést meg amelyik szimering kopott vagy akármi baja lehet azt kicserélném, az lenne a kérdés hogy a tömítéseket elég csak simán gépzsírral bekenni, vagy kell hozzá venni valami speciális ragasztót hogy biztosan ne csöpögjön?
Milyen csapágyat tegyek bele a ha valamelyiket cserélni kell? Milyen márkájút?
Na meg még annyi hogy a hengert megakarom fúratni és akkor 5000FT-ért csinálják meg de abba benne van a dugattyú, a gyűrűk a csapszeg meg a fúrás, de ez magyar minőségben készül magyar dugattyúval. 8000FT-ért csinálják német minőségben német cuccokkal, és ebben a németes fúrásban is benne van a dugattyú meg a többi cucc, melyiket lenne érdemesebb kérnem? Nem akarom olyan sokat használni a motort, ezért gondoltam a magyarra, de nem lesz egy ótvar sz@r az egész ha nem nem túl jó minőségű dolgokat kérem hozzá? Nem szeretném hogy kidobok 5 ezret és miután bejáratom rosszabb lesz mint most. Ebben kérném a segítségeteket! Kösz!
Ha nem szeretnél feleslegesen pénzt kidobni, akkor csak azt cseréld ahol csöpög az olaj.
Amíg megy rendesen és nincs szétkopva, addig felesleges széthúzni a blokkot, feleslegesen csapágyakat meg szimeringeket cserélni, mert csak pénzkidobás. Ráadásul nekem úgy tűnik nincs benne gyakorlatod, így megszenvednél vele, ráadásul a végeredmény (hogy jobb legyen) is kétséges.
Hol csöpög belőle az olaj?
A berúgótengelyt kínzod eleget gondolom, nem csoda hogy megadja magát. Takarítsd meg a blokk alját és nézd meg hol szivárog.
Ha annyira nagyon szerelni szeretnél valamit, akkor van itthon két fél Komárom meg egy fél Babettám, viheted őket potom pénzért... :D
A gyújtást kellene megnézni.
A felső holtpont előtt 1,5mm-rel kell a megszakítónak nyitni, a megszakítóhézak 0,4+-0,05 mm legyen (könyv szerint).
Ha nem tudod hogyan kell akkor írj és leírom.
Itt egy link a gyújtás beállításáról:
"kicsit lehet rárúgni"
Én az S51-est úgy indítom hogy csak lenyomkodom a berugókart 3-4x és már pöfög is.
Ha erősen rugom akkor meg 8-at is kell rúgnom.
Nekem ez a tapasztalatom, de a kezelési útmutató is ezt írja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!