Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ti hogyan öltöztök rétegesen...

Ti hogyan öltöztök rétegesen a motorra?

Figyelt kérdés

Védő overál alá, vagy fölé/is-is?

Tudom, furcsa a kérdés, de még nincs védőöltözetem, ezért nem tudom elképzelni.

#motor #réteges öltözés
2013. okt. 26. 21:22
 1/5 anonim ***** válasza:

Egy jó fajta dzseki ami hőtartó és jól szellőző, többet ér egy átlagos pulóverrel mint maga a réteges öltözék.

Az overál alatt én az egy berészes bőrruhát értem, az alá sima jéger nadrág, és egy hosszú ujjú póló nálam bőven elég, mert a menetszéltől úgyis bemelegszel és nem fogsz fázni

2013. okt. 26. 22:09
 2/5 anonim ***** válasza:

Motoros ruha, benne a termo béléssel. Kabát alatt hosszú újú póló, nadrág alá meg szintén jó velemi(bár én nem mentem még sokat télen, de a nadrágon alá azért elfért volna még valami)

+ ha hidegebb van akkor az ízületeket illik külön is védeni. Lehet már kapni sok, erre a célra kifejlesztett ízületvédőt.

2013. okt. 26. 22:17
 3/5 anonim ***** válasza:

A motoros ruha béléssel ugye alap. Pulóver, hosszú ujjú póló, nadrág alá még egy nadrág, ez egypár fokban még elmegy. Alatta nehezedik a dolog, nekem pedig fogy a tapasztalatom, mert csak utasként utaztam 3-7 fokban, igaz, többszáz km-en át. Na ott felvettem mindent, amit tudtam, 2 plusz réteg biztos volt alul, az esőruha pedig a szél ellen is véd... A rövidebb és lassabb utak nyilván jobban kezelhetők.

Nálam és azt hiszem, más normál embereknél is a kéz az érzékeny pont (utána pedig a lábfej). Nekem nincs téli kesztyűm, úgyhogy 10 fok alatt nem tudok motorozni. A páromnak van, de fázós a keze, 7 fokban már fűtés is kell, ami egy elég erősen fűtő kesztyű esetén fagyban is működhet. A többi testrésznek akkor sincs különösebb baja, a szokásos pár réteg ruha... Plusz alacsony sebesség, mivel normál sebességnél a menetszél miatt lefagyna a motorról. Nem egy hardcore típus, enyhe fagyban még megy, alatta (s hóban, jégen) nem. Igaz, akkor már... nem tudom, 30-cal kéne mennie, sose érne oda. Szerencsére nem Alaszkában lakunk...

2013. okt. 26. 23:57
 4/5 anonim ***** válasza:

Ez sok mindentől függ.

Ha téli "országjárást" akarsz csinálni teljesen mindegy mit veszel fel, mert le fagysz a motorról már öt foknál is. Olyankor a gyakori megállás és meleg ital-tankolás segít.

Az öltözékekről fentebb jókat írtak. Még annyit tennék hozzá, lehet kapni polár-termo alsó és felső ruhát. Olyan mint a jégeralsó és hosszú ujjú póló de más anyagból. Nagyon jó. Ez legyen az alap. Ami lényeges még, hogy ne legyen szoros a motoros ruha még akkor sem ha vastagon alá öltöztél, mert elszorítja a vérkeringést a lábadban, karodban. Ha megállsz pihenni, melegedni, azonnal könnyíts az öltözékeden, mert rád melegszik a ruha. Annyira soha ne öltözz be hogy kezed-lábad-nyakad akadályozva legyen a használatában. Nem a vastagsága a lényeg a ruha rétegnek, ha nem a minősége. Télen például a bőr cucc merev lesz a kordüruha pedig átereszti a szelet, a vizet.

Én végig motoroztam nagyon sok telet, de senkinek nem ajánlom hogy megfelelő védőfelszerelés nélkül neki fogjon a téli motorozáshoz. A legjobb ha magad tapasztalod meg az útvonalhoz és motorodhoz és a meleg-igényedhez milyen felszerelést kell használnod. Az ajánlatokat itt és fentebb is olvashattad, sok sikert!

2013. okt. 27. 13:07
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!
2013. okt. 27. 13:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!