Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Van egy Citroen Xsara 1.4i a...

Van egy Citroen Xsara 1.4i a háznál. (? ) (többi lent)

Figyelt kérdés

Most ugyebár 1.4i motor van benne, de ez bekrepált. Olyan komoly a baja, h a csere olcsóbb lenne a javításnál. Bele lehet rakni 1.6 16v motort is vagy csak 1.4-es jó bele?

Az autó 2002-es kombi.

2013. okt. 26. 14:28
 1/5 A kérdező kommentje:
Mert ha már úgy is cserélni kell és hát az 1.4 nagyon gyengusz...
2013. okt. 26. 14:29
 2/5 szántóvető ***** válasza:
bele lehet de nem lesz egyszerű,komplett injektor kell motorvezérlő elektronikával,passzolni kell a váltóhoz féltengelyekhez,más a felfogatási pontja átépítési engedély kell stb.de engem az érdekel hogy mi történt?a citroen hasonló évjáratú kisteher motorjai kiválóak,azt hinné az ember hogy a személykocsi motorok is jók.
2013. okt. 26. 15:03
 3/5 A kérdező kommentje:

Hát úgy terveztem, hogy veszek egy hátul totálkáros 1.6-ost és abba benne van minden ami kell és úgy váltóval együtt átszereltetem. Bár szerintem inkább marad az 1.4-es mert azt egyszerűbb lenne átépíteni. Az a gond hogy eredetieg nem magával a motorral volt a gond hanem az elektronikával. Szörnyen rángatott, kihagyott, aztán mivel már szinte az egész elektronika ki van cserélve és hiba még mindig ugyanaz feladtuk. Jártunk olyan rángatva vele.

A rossz gyújtás eredményeképp a szelepek szétmentek, valami van az injektorokkal is meg még mitoomén mi baja van. Kiszámoltam h az alkatrészek (amitől nem is biztos h megjavul) + a beszerelés drágább lenne, mint a motor+beszerelés.

2013. okt. 27. 06:16
 4/5 A kérdező kommentje:
Mármint az 1.6-os motorral szerelt citroen totálkáros hátul.
2013. okt. 27. 06:17
 5/5 anonim válasza:

Szerintem lényegesen kevesebb szopással járna egy másik Xsara vétele...

500-ért már egész jó állapotúakat tudsz venni. Az 1.6-os motornak és a váltónak egész más a kialakítása, mint az 1.4-nek. Máshol vannak pl. a motor felfogatási pontjai is. Csodálkoznék ha egyáltalán beférne!

2013. dec. 4. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!