Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Akit a forgalomba még 6 óra...

Akit a forgalomba még 6 óra után sem engednek ki, sosem teszi le a jogsit?

Figyelt kérdés
Meséljetek, kinek hogy ment? (Beszólásokat nem kérek)

2013. okt. 18. 19:21
 1/8 Sinead ***** válasza:
Mesélj. Én egyből a forgalomban kezdtem.
2013. okt. 18. 19:22
 2/8 A kérdező kommentje:
Dupla óráim vannak, szóval nem 6 külön alkalom volt, és előtte sosem próbáltam vezetni, de akkor is gáz...Néha el kell gondolkodnom hogy milyen sorrendben csináljam a dolgokat. Előző órán már tök jól ment minden. De most állandóan telefonált az oktató, úgy kellett rákérdeznem hogy na mi legyen a következő lépés. Aztán persze későn derült ki hogy merre kanyarodjak, nem sikerült szépen.
2013. okt. 18. 20:14
 3/8 Sinead ***** válasza:

Általában mindenki kettesével veszi az óráit, nálam is így volt. Volt, hogy 3 órát is levezettem egy nap(ebben volt egy Kecskemét-Budapest autópálya, Kecskemét belváros, Budapest külváros, és a hazaút). 3 alkalom nem olyan sok, én is sokat bénáztam az elején. Szólj rá az oktatóra, hogy ha már fizeted az amúgy is irreálisan drága órákat, akkor ne telefonáljon már és végezze a dolgát. Sürgesd kicsit, hogy még a hó leesése előtt levizsgáznál, és talán odafigyel. Ha nem változik, válts oktatót. Neked az kell, hogy megtanulj vezetni, ha nála nem megy, más oktató is szívesebben elfogadja azt a pénzt és még dolgozik is érte.

Ne törj le, sikerülni fog.

2013. okt. 18. 20:21
 4/8 kovpet ***** válasza:

*Mindenkinek* lesz jogsija, aki elkezdi és nem hagyja abba. Van, akinek előbb és van, akinek lassabban, de mindenkinek lesz, akinek van akaratereje és nincs szervi vagy mentális baja, ami kizárja.

"De most állandóan telefonált az oktató"

Na most, te az oktatásért FIZETSZ. Nem szívességet tesz neked, hogy veled foglalkozik. Persze nem kell keresni a konfliktust, de ha nem rád figyel, akkor nem dolgozik meg azért, amiért fizetsz neki és ezt előbb vagy utóbb szóvá kell majd tenned.

2013. okt. 18. 22:00
 5/8 anonim ***** válasza:

Ugyan már. Van, aki lassú. Én iszonyatosan sok órát vettem, plusz egyedül is gyakoroltam. Motorral, de ez mindegy most. Volt idő, amikor semmit nem fejlődtem, amíg el nem mentem évek után először nyaralni...

A párom autós jogsijánál a kötelező órák leteltekor még nagyon nem ment neki a dolog, de egy csomó plusz óra után letette a jogsit, hazahozott egy autót (na az humoros volt, azt hittem, eldől a motorom a körforgalomban mögötte - na jó, letettem volna a lábam, de ilyen lassú autót még nem láttam :D), használta kicsit, s igen hamar belejött. Pakolásban most se jó, de nem is kell trükkös helyekre beállnia s majd belejön abba is, ha kell. Nem mindenki érez rá a dolgokra hamar, a páromat főleg az zavarta, hogy teljesen más, mint motoron. Engem valószínűleg az zavarna, hogy még motornál van fogalmam arról, hogy hol a hátulja és a két oldala, de autónál? Nincs autós jogsim, de annyi korlátozott szellemi képességűnek van, csak összehozom egyszer én is. No meg Te is. Ha az elején lassan megy, akkor lassan megy, a fő, hogy kitartasz, megcsinálod, s utána kezdődik az igazi tapasztalatszerzés.

Én is hallottam sztorikat, hogy ah, a belevaló fickók akár előzetes jogsi nélküli motorozás nélkül is hetek alatt hipphopp. Engem nem érdekelt, a motort már megvettem, úgyhogy nyilvánvaló volt számomra, hogy jogsi lesz. Ügyetlen voltam, gyáva és izgulós, de egy nyamvadt jogsit azért még én is le tudtam tenni s ha nem is kanyarodok valami jól, A-ból B-be eljutok, akár felhőszakadásban többszáz km-en át is.

2013. okt. 18. 22:56
 6/8 Evele123 ***** válasza:
Az előttem írók már minden lényegeset elmondtak, annyival egészíteném ki, hogy én az 5. alkalom (ami a 10. óra volt, mert én is dupla órákat vezettem) után engedett az oktatóm a forgalomba. Előtte egyáltalán nem vezettem autót, teljesen az alapoktól tanultam meg. Az oktatóm pedig nagyon türelmes volt és szájbarágósan elmagyarázott mindent ("...Amit magad előtt látsz, az a kerek valami, azt kormánynak hívják, a lábadnál levő kiálló részeket pedálnak. Balról jobbra haladva kuplung-fék-gáz...") Szóval eléggé nehézkes volt, nagyon izgulós voltam, de csak sikerült! Vettem pótórákat is a vizsga előtti két héten és elsőre sikerült a vizsga. Ha nekem sikerült, TE is le tudod rakni!!!
2013. okt. 19. 09:25
 7/8 anonim ***** válasza:
Amikor még én csináltam a jogsit, akkor 10 óra előtt senkit sem engedtek forgalomba, ugyanis az első 10 órát a rutinpályán kellett lebumlizni mindenkinek.
2013. okt. 19. 09:28
 8/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a megnyugtató válaszokat :)
2013. okt. 19. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!