Miért csúszik az ékszíjam?
Típushiba hogy a generátor felfogatása miatt az egész generátor tengelye nem párhuzamos a főtengellyel. Ezért a generátor ékszíjtárcsa egyik oldalát lenyalja az ékszíj, plusz feltükrösödik a felület. Ezért esőben nedves környezetben előfordul hogy megcsúszik a szíj.
Én a gumi tartóhüvelyt kiváltottam ipari műanyaggal, így most elég stabilan be lehet állítani a generátor pozícióját, és megfeszítés során sem ferdül el a generátor.
Én a fordon küzdöttem két éve ezzel. Idén végül kiszedtem a generátort (mert már nem töltött rendesen), akkor derült ki, hogy fönt a 16 centis csavar helyett csak hátul volt egy 3 centis, e módon a gép el tudott csavarodni, hiába is feszegettem.
Sajnos a sok csúszástól a hosszbordás szíjtárcsa is szarrá ment, láthatóan elkopott ott, ahol a szíj futott. (Az is egy barom volt, aki ezt kitalálta, a hagyományos V szíj miért nem volt jó???)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!