Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miért csúszik az ékszíjam?

Miért csúszik az ékszíjam?

Figyelt kérdés
Opel astra f 1,4 1997 évjárat. Nem rég vásároltam mióta nálam van eddig sosem tapasztaltam és minden rendben van vele de igazán kiadós esőben elég mély és nagy tócsába hajtva azt elhagyva pár másodpercig nagyobb gáz adásánál nyikorgó hang hallatszik. Sem indításkor sem száraz időben eddig még nem hallottam ezt a hangot csak ma a tócsák után. Okozhatja hogy bejut oda a víz és ezér csúszik meg? vagy más gond lehet?
2013. okt. 16. 20:54
 1/7 anonim ***** válasza:
kopott...
2013. okt. 16. 21:00
 2/7 anonim ***** válasza:
mióta megvan volt szíjcsere? ha nem, akkor nem meglepő... gondolom előző tulaj eladás előbb nem cserélte le.
2013. okt. 16. 21:01
 3/7 Toborc ***** válasza:
kopott, vagy megnyult, vagy rosszul van beállitva nicns megfeszitve..
2013. okt. 16. 23:02
 4/7 anonim ***** válasza:

Típushiba hogy a generátor felfogatása miatt az egész generátor tengelye nem párhuzamos a főtengellyel. Ezért a generátor ékszíjtárcsa egyik oldalát lenyalja az ékszíj, plusz feltükrösödik a felület. Ezért esőben nedves környezetben előfordul hogy megcsúszik a szíj.

Én a gumi tartóhüvelyt kiváltottam ipari műanyaggal, így most elég stabilan be lehet állítani a generátor pozícióját, és megfeszítés során sem ferdül el a generátor.

2013. okt. 17. 02:59
 5/7 anonim ***** válasza:
Igen, ez kivétel nélkül minden autónál meglévő jelenség. A szíj és a szíjkerék közé kerülő víz csökkenti a tapadást, ezért megcsúszik és csikorog.
2013. okt. 17. 07:52
 6/7 anonim ***** válasza:

Én a fordon küzdöttem két éve ezzel. Idén végül kiszedtem a generátort (mert már nem töltött rendesen), akkor derült ki, hogy fönt a 16 centis csavar helyett csak hátul volt egy 3 centis, e módon a gép el tudott csavarodni, hiába is feszegettem.

Sajnos a sok csúszástól a hosszbordás szíjtárcsa is szarrá ment, láthatóan elkopott ott, ahol a szíj futott. (Az is egy barom volt, aki ezt kitalálta, a hagyományos V szíj miért nem volt jó???)

2013. okt. 17. 09:04
 7/7 anonim ***** válasza:
Lehet már annyit csikorgatták,hogy a szijtárcsa is megkopott,ilyenkor nem jók a felfekvő felületek,és már az uj szij sem sokat segít rajta.
2013. okt. 17. 14:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!