Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Még meddig használhatom az...

Még meddig használhatom az autógumikat? Le kell-e már cserélnem őket?

Figyelt kérdés
2007-ben vásároltam egy Suzuki-t új gumikkal. Téli és nyári garnitúrát is használok. Az autó eddig 54000 km-t futott. Hétköznapi használatbavételnek van kitéve.

2013. okt. 16. 09:14
 1/10 Dörmögő ***** válasza:
2013. okt. 16. 09:24
 2/10 szántóvető ***** válasza:
100%

kb. 8 év az elöregedés határa ami Dörmögő linkjéből nem derül ki.de a téligumi tulajdonságai hamarabb romlanak:

[link]

2013. okt. 16. 09:41
 3/10 anonim ***** válasza:
Én legutóbb 7 éves téligumit cseréltem le, mert már látszottak rajta az apró repedések.
2013. okt. 16. 09:55
 4/10 Dörmögő ***** válasza:
100%
Valóban 7-8 év az a határ ami idő alatt elöregszik a gumi a kopástól függetlenül. Az egésszel az a legnagyobb probléma hogy mifelénk is a gumisok árulják a külföldről behozott abroncsokat, amik már viszonylag öregek. A gumiszerelő ismerősömmel beszélgettem, és állítás szerint van kereslet az öreg külföldről behozott gumikra, mivel sajnos nagyon sok magyar a fizetéséből csak ezeket tudja megfizetni. Persze a vásárlók többsége tisztában van ezekkel a dolgokkal, de mindenki olyat vesz amilyet megengedhet magának.
2013. okt. 16. 11:12
 5/10 driverboy ***** válasza:

Az én tudomásom szerint 5 év az elöregedési idő.

Téli gumi esetében a kopás a 8mm ről 4mm ig biztonságos, nyári gumi esetében 7 vagy 8 mm ről 3mm ig biztonságos.

2013. okt. 17. 00:35
 6/10 anonim ***** válasza:
Lehet nyújtani az elöregedési időt a gumi ápolásával.
2013. okt. 18. 12:30
 7/10 anonim ***** válasza:
Ha a téli gumi már nem bírja ki a következő telet, akkor használd el nyáron.
2013. okt. 18. 13:38
 8/10 anonim ***** válasza:

Emberek...

Nem évben számoljuk már hanem a bordamélységet együk már figyelembe. 1,6 nak kell lenni a legkopottabb részen is. ha nem ráz nem üt nincs szétrepedezve akkor az jó. Ha nem akkor csere minimum párban.

2013. okt. 18. 15:18
 9/10 szántóvető ***** válasza:
8-as használt autóról van szó,alig van benne Km. nyilván nem koptak még el.
2013. okt. 18. 16:01
 10/10 anonim válasza:

Itt elég jól leírják. Ha elöregedett, hsznált a gumi, akkor ne gondolkodj, cseréld le.

[link]

2013. nov. 20. 17:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!