Miért nem megy rendesen a Babettám?
Öregapámtól kaptam, mert neki felesleges volt már. Újonnan vette, ment vele kb. 15.000 km-t. Szerintem ez nem sok.
A gyári karburátorával rengeteg gond volt, 2005-ben ki lett cserélve egy vadonat új dellorto-ra.
Azóta nem ment sokat, mert a gyújtása megadta magát és félre lett rakva.
Most kipucoltam a kipufogót, a karburátort és a tankot valamint kapott egy komplett új gyújtórészt is. Elsőre indul de a végsebessége legjobb esetben is 30-31 km/h. Gyárilag 38 +- 5%-ot ír a könyve, tehát valahol 36 és 40 között kellene lennie. Mi okozhatja? Gyorsulni gyorsul meglepően jól. 207.300-as.
Azt a Rigára szokták mondani...
Egyébként mentem egy másik ugyanilyennel, a kettő nem összemérhető, szóval valami nagy gáz van az enyémmel.
Holnap megnézem az előgyújtást hátha az, viszont sosem állítottam ilyet, úgyhogy leírom, hogy csinálnám:
Beállítom a dugattyút a felső holtpontba, a lendkerékre teszek egy jelet sötét filctollal. Utána megkeresem az impulzustekercs pozitív kivezetését, rákötöm egy tranzisztorra, ami kapcsol egy erős fényű LED-et. Ezt a lendkerék mellé teszem, elindítom a motort -sötétben- és ha minden jó, a filctollal felrajzolt jelet minden fordulatszámnál ugyanabban a pontban kell látnom, igaz? Ha mászik valamerre, akkor meglazítom az alaplapot és kicsit fordítok rajta, majd újra ellenőrzöm. Jó lesz így?
Sosem állítgattam még gyújtást semmin :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!