Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Ablakpárásodás. Ötletek?

Ablakpárásodás. Ötletek?

Figyelt kérdés
Most hogy itt az eső, megőrülök, hogy a 9 éves autómba folyton bepárásodik az ablak. Ha fujatom, akkor csak hátul. Ti mivel törlitek át? Van valami használható ötlet? És a párásodásmentesítő ablakpucolót már próbáltam, de nem jött be.
2009. nov. 10. 15:28
 1/8 anonim ***** válasza:

Én nem szoktam ilyen vackokkal törölgetni.Egyszerűen bekapcsolom a fűtést és az ablak felé fújom a meleg levegőt.

A hátsó ablakkal nekem is meggyűlik a bajom de ha kicsit már meleg van az autóba eltűnik a pára.Addig egy erre a célra készített rongydarabbal egyszerűen letörlöm.Mást szerintem nem is nagyon tudsz vele csinálni.

2009. nov. 10. 15:37
 2/8 A kérdező kommentje:
Előlről lefújja a fűtés, de hátulról nem tűnik el ha sokat fujatom sem. És a hátsó szélvédőn is mennie kell a fűtőszálnak, hogy eltűnjön, persze utána visszajön. Engem meg már az őrületbe kerget. Egyszerűen zavar, hogy nem látok ki a kocsiból pl sávváltásnál nem tudom jönnek-e a holttérbe, nem látok hátra, hogy van-e mögöttem valaki....
2009. nov. 10. 16:01
 3/8 anonim ***** válasza:

Nem ázik be valahol az autó, mert akkor mindig párás lesz.Nem tudom milyen autó, de ha van benne pollenszűrő és már elhasználódott, akkor az is gátolja a páramentesítést.

Léteznek páragátló spray-k, nekem nem vált be+ marha nehéz volt levakarni utána, ragacsos vacak.

2009. nov. 10. 20:28
 4/8 anonim válasza:

nem mondtad hogy klímás-e mert ha igen az egy pillanat alatt kikapja a párát télen is

ha nem akkor jó módszer az ablakra irányított fűtés és a résnyire lehúzott ablak

2009. nov. 10. 21:55
 5/8 anonim ***** válasza:

meleg levegő? szegény autót kínozzátok ilyenekkel. milyen lenne ha nektek egyszerre meleg és hideg lehelletet kéne kifújnotok? szar mi?

párásodás:

kívül hideg - belül meleg = pára

ablak lehúz -> hideg levegő kerül be = eltünik a pára

klíma bekapcsol -> hőmérséklet kiegyenlítődik = eltünik a pára

meleg levegő + ablakra irányítás(klíma automatikus bekapcsolásával jár ( belső térbe meleget fúj, ablakra hideget)) = tönkrebaszódik a fűtésrendszer

egyszerű logika...

2009. nov. 10. 22:04
 6/8 anonim ***** válasza:
Nekem a meleg levegő bevált.
2009. nov. 10. 22:18
 7/8 A kérdező kommentje:

Nem klímás. Így nincs benne pollenszűrő. Tudom mitől lesz párás az ablak, azt kérdeztem, mivel szüntethető meg.

A meleg levegő csak ideig óráig megoldás, ugyanis egy idő után forró lesz. Már konkrétan hideget kell fujatnom, hogy ne süljünk meg a kocsiba, mert ha abbahagyom, akkor azonnal bepárásodik elöl is.

Nem tűnt fel hogy beázna, és csak kb ez a második tél, amióta párásodik. Törve nem volt, hogy rosszul csinálták volna meg.

Ja, és köszönöm a válaszokat.

2009. nov. 10. 22:27
 8/8 anonim ***** válasza:
Attól, hogy nincs benne klím, lehet benne pollenszűrő, az egyik haverom Fabiájába is van, pedig nem klímás.
2009. nov. 11. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!