Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az autoriaszto készenléti...

Az autoriaszto készenléti állapotba mennyi idö alatt szivja le az aksit?

Figyelt kérdés
Ugyértem,ha ráteszem a riasztot,hány napig birja az aksi ugy,hogy utánna még beinduljon a kocsi?
2009. nov. 9. 22:03
 1/3 anonim ***** válasza:

Akkumulátor kapacitástól és a riasztó áramfelvételétől függ. Sarkosan ha 55 Ah az akksi teljesítménye, a riasztó meg 1 ampert fogyaszt akkor 55 óráig.

Egy átlagos riasztó 100-250 miliampert fogyaszt. 1 A= 1000 mA.

Figyelembe kell venni az Akksi önkisülését is ami egy természetes folyamat, úgymond magától veszti el a töltését.

Szerintem ha jó az akksid és a riasztó is, nem kapcsol be indokolatlanul, akkor simán hónapokig is bekapcsolva maradhat. Egyébként sok riasztó riaszt akkor is ha gyenge az akkumulátor töltöttségi szintje is.

2009. nov. 9. 23:48
 2/3 anonim ***** válasza:

A jó aksi, pl Varta silver-ek akár hónapokig, a xar pl jász-aku 2-3 nap de ilyen hidegben lehet hogy egy nap is elég neki főleg ha már régebbi az akksi..

Nekem Jász aku-m van most, mindig le kell huzni a kapcsot róla kulönben fél nap és annyi 2 éves az aksi..

3 éves Varta silverrel, pénteken bekapcsolva maradt a kocsiban a rádió, hétfőn vettem észre..

Az autó elsőre indult gond nélkül..

2009. nov. 9. 23:59
 3/3 anonim ***** válasza:

Igen, igazuk van az előttem szólóknak!

A hőmérséklettől is nagyban függ, hogy meddig bírja! Ha nagyon hideg van és az akksi is gyenge, akkor lehet, hogy este leteszed a kocsit, bekapcsolod a riasztót és másnap reggel már nem tudod elindítani, de ha nem kapcsolod be a riasztót, akkor még éppenhogy elindul reggel.

2009. nov. 10. 08:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!