Az autoriaszto készenléti állapotba mennyi idö alatt szivja le az aksit?
Akkumulátor kapacitástól és a riasztó áramfelvételétől függ. Sarkosan ha 55 Ah az akksi teljesítménye, a riasztó meg 1 ampert fogyaszt akkor 55 óráig.
Egy átlagos riasztó 100-250 miliampert fogyaszt. 1 A= 1000 mA.
Figyelembe kell venni az Akksi önkisülését is ami egy természetes folyamat, úgymond magától veszti el a töltését.
Szerintem ha jó az akksid és a riasztó is, nem kapcsol be indokolatlanul, akkor simán hónapokig is bekapcsolva maradhat. Egyébként sok riasztó riaszt akkor is ha gyenge az akkumulátor töltöttségi szintje is.
A jó aksi, pl Varta silver-ek akár hónapokig, a xar pl jász-aku 2-3 nap de ilyen hidegben lehet hogy egy nap is elég neki főleg ha már régebbi az akksi..
Nekem Jász aku-m van most, mindig le kell huzni a kapcsot róla kulönben fél nap és annyi 2 éves az aksi..
3 éves Varta silverrel, pénteken bekapcsolva maradt a kocsiban a rádió, hétfőn vettem észre..
Az autó elsőre indult gond nélkül..
Igen, igazuk van az előttem szólóknak!
A hőmérséklettől is nagyban függ, hogy meddig bírja! Ha nagyon hideg van és az akksi is gyenge, akkor lehet, hogy este leteszed a kocsit, bekapcsolod a riasztót és másnap reggel már nem tudod elindítani, de ha nem kapcsolod be a riasztót, akkor még éppenhogy elindul reggel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!