Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Miert parasodik ennyire az...

Miert parasodik ennyire az ablak esos idoben?

Figyelt kérdés
Fiat Brava '00 Esos idoben folyamatosan nagyon paras az osszes ablak.Ma reggel amikor elindultam hiaba engedtem le az ablakot(persze dolt be a viz), utana bekapcsoltam a futest,semmi nem segitett.Egyfolytaban torolgettem belulrol hogy legyen valami fogalmam rola mi van elottem,vegul a ket oldalso ablakot lehuztam,hogy legalabb a tukroket lassam, mert mindenhol paras volt.Mitol lehet ez? Kozel sem normalis parasodasrol beszelek,azon gondolkoztam,hogy inkabb leparkolok valahol es gyaloglok,mert semmit nem lattam.A masik autonkkal nem fordult elo hasonlo.

2013. okt. 10. 10:39
 1/8 anonim ***** válasza:
le van zárva a külső levegő
2013. okt. 10. 10:43
 2/8 anonim ***** válasza:

Lehet oka bőven, de néhány:

-bekapcsolt belső keringetés (nem tud távozni a pára)

-pollenszűrő (eltömődött, vizes)

-vizes/nedves kárpitok (pl. tömítetlenségek miatt befolyik az eső valahol, neadjisten lyuk van a kocsi alján és onnan kapja a vizet)

-lyukas fűtőradiátor (szintén kifolyik belőle a folyadék, elpárologva meg ugye kicsapódik az üvegre - bár ezt valószínűleg éreznéd és látnád)

2013. okt. 10. 10:45
 3/8 anonim válasza:

Nekem is ez volt a problémám, de miután a klíma pollenszűrőjét kicseréltem, azóta megszűnt a párásodás!

Lehet mástól is, esetleg az utastérbe valahol bejut a víz,pára.

2013. okt. 10. 12:10
 4/8 anonim ***** válasza:
58%

Belső párásítást úgy kell végezni, hogy indítás után hidegre állítod a fűtés kart, ventilátor max állásban, a terelő pedig a párásító vagy szélvédő állásban. A hatékonyság fokozása érdekében a középső rostélyokat el is zárhatod. 1-2 perc alatt lemegy a pára a szélvédőről és az oldal ablakokról.

Ha meleg levegőt engedsz rá, tovább fog párásodni!

ha belső kerngésen van, szintén nem párátlanít!

Ha mindez nem segít, akkor el lehet tömődve, koszolódva a pollenszűrő, ha van olyanod.

A nagyon erős párásodásnak lehet az oka az is, hogy kintről bejut a nedves levegő egy rossz tömítésen, de a fent leírt módszer leszedi a párát ez esetben is.

2013. okt. 10. 12:17
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
ha az ablakra nyomatod a fűtést annak le KELL szednie a párát a fizika törvényei szerint, mivel a meleg levegő sokkal több nedvességet bír felvenni, ezért a kicsapódott víz újra elpárolog
2013. okt. 10. 15:45
 6/8 anonim ***** válasza:
37%

Az utolsó válaszoló nem jól tudja a fizikát.

A meleg levegő páratartalma csapódik le a hideg ablakra, pont úgy mint a forró gőz, ami hideg környezetben folyékony halmazállapotúvá kondenzálódik. Így működik a gőzgép is.

Tehát párátlanításhoz hideg levegő alkalmas.

2013. okt. 11. 07:27
 7/8 anonim ***** válasza:

Jah, hideg levegő kell... azért fúj a hajszárító is meleget! Öcsém minek okoskodsz ha fogalmad nincs róla...

Nyilván azért csapódik le a pára a HIDEG ablakon, mert HIDEG, -> tehát elvonja a meleget a levegőtől -> tehát lehűl a levegő -> a hideg levegő pedig kevesebb vizet tud magában tartani -> tehát kicsapódik a pára belőle, ha felmelegíted a levegőt, és magát a hideg üveget, a levegő újra felmelegszik -> tehát több vizet tud felvenni, és eltűnik a pára, mivel az anyagok célja mindig az, hogy a lehető legtöbb energiája legyen, márpedig a légnemű víznek több energiája van mint a folyadéknak. Ugyanígy működik a hajszárító, és az asztalosipari fa anyagokat is így szárítják, fizika... esetleg adjak képletet is, hogy mennyivel több vizet képes "magába szívni" a melegebb levegő?

2013. okt. 11. 13:16
 8/8 anonim ***** válasza:
pollenszűrő szerintem
2013. okt. 11. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!