Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Suzuki swift 1.3 vagy 1. 0?

Suzuki swift 1.3 vagy 1. 0?

Figyelt kérdés
első autó vásárlás előtt állok, suzuki swiftet néztem ki magamnak, mert viszonylag olcsó pénzért már egész jó állapotúakat lehet venni, és az alkatrész árak is a földön járnak. viszont abba nem tudok dönteni, hogy 1.3-ast, vagy 1000-est válasszak, az 1.3as menettulajdonságaival és fogyasztásával tisztában vagyok mert az ismerős köreimben van ilyen autó, de az 1000-t nem tudom. a papámnak van 1.0 wagon r+ e de az rettentően lomha, de a wagon nehezebb autó is, szóval nem tudom hogy egy swiftbe mit művel a kis motor (gondolom nem kell hanyattesni tőle :) ) . helybeli használatra ( 20-30 km es körzeten belül) használnám csak,kinek milyen tapasztalatai vannak ezekkel az autkkal kapcsolatban, illetve melyiket ajálnja ? (a suzuki ellenesek, és papír autózók, meg hogy így meg úgy meghalok majd benne, menjenek máshova, köszi :) )
2013. okt. 8. 20:06
 1/8 anonim ***** válasza:
43%
Szerintem inkább 1.3. Fürgébb is, ugyanannyit is eszik, akkor pedig minek a gyengébb motor?
2013. okt. 8. 20:14
 2/8 anonim ***** válasza:
30%
ha autópályázol akkor jobban jársz az 1.3-assal, ha nem jársz pályán akkor bőven elég az 1.0... ne hallgass arra aki azt mondja ugyanannyit eszik, hülyeség, az 1.3-as bő egy literrel többet kér átlagosan, egyedül autópályán egyezik meg a fogyasztásuk, mert az 1.0 váltója rövidebb, így jobban pörög, meg persze taposni is kell rendesen ahhoz a tempóhoz... városban és országúton tökéletesen elég az 1.0 is, ha az a cél, hogy A-ból B-be eljuss minél olcsóbban, ugyanolyan igénytelen, jó motor mint az 1.3-as
2013. okt. 8. 20:22
 3/8 anonim ***** válasza:

Szia nekem volt 1.0 swiftem lomhának nem lomha pörgős kis autó a wagoner azért lomhább mert nehezebb és a magas doboz szerű építménye miatt nagyobb a légellenállása ami szintén lassítja az autót.Helybe bőven elég az ezres is és néhány 20-30 km utat is kibír.Sőt én még Pestre is járkáltam vele 210 km volt az oda út a szülőfalumtól Pestig.Annyi hogy előzésekkor 3. sebesség fokozattal kell ha nem egyedül vagy benne.pályán a 110 kényelmesen viszi még a motorja sem pörög túlságosan és a fogyasztása is normális 110 felet már elkezd papálni.Ha a te neveden lesz az autó és az üzemben tartó is te leszel akkor az 1.0 re kevesebb biztit és teljesítmény adót kell fizetni szóval nagyjából ennyi az előnye hogy kicsivel kevesebbet kell rá fizetni a fogyasztása kb ugyan ott van mint az 1.3-masé nem sokkal eszik többet az 1.3 az 1.0-tól.

De nekem semmi bajom nem volt az 1.0 se normális közlekedési stílushoz tökéletesen alkalmas!

Tessék a fogyasztási adatok

az 1.0 sé

[link]

1.3 8V (szelepes)

[link]

1.3 16V (szelepes)

[link]

De ha van pénzed egy kicsit több biztosítási díj fizetésére és teljesítmény adóra és van legalább fél millád autóra,ebben az esetben a legjobb az 1.3 16V-es 84 lóerős motorral szerelt változat lenne a legoptimálisabb a többlet teljesítménynek köszönhetően kevesebbet fogyaszt egy picivel mint a sima 8V-es 1.3 motor.És ez már szedi a lábát rendesen ha kell.

De mint mondtam már az 1.0-sal is el lehet közlekedni!

2013. okt. 8. 20:30
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Az egyliteressel minden elõzés kihívás, fõleg ha nem egyedül ülsz benne. Mivel az egyhárom se drága, szerintem inkább azt vedd.

PS: apám körzeti orvos üzemben, - ami a legrosszabb egy autónak, hisz hidegen megy 2-3 kilómétert, majd áll egy negyed órát, majd újra megy egy kicsit - szóval így nyomott bele az egyliteresbe 225.000 km-t, és még mindig mūködik. Szóval az egyliteres is megbízható.

2013. okt. 8. 20:35
 5/8 anonim ***** válasza:
83%
nekem 1.0 volt,nem túl kényelmes,nem igazán élményautó,ám olcsó a fenntartása,keveset eszik(nekem 5.2 átlag)és még a hoszú utakat is bírja,első autónak meg főleg ideális.20-30 km körzetben használva kár nagyobb motorral venni.
2013. okt. 8. 20:44
 6/8 anonim ***** válasza:

Szo-szo. Én egy 1.3 V16-ot vennék, lehetőleg Sedanba, mert annak jobban pakolható a csomagtere (és még menet stabilizátor rúdja is van). Azután jönne az 1.0, ha nem májerkedsz vele, 5L körüli fogyasztással az is simán használható ilyen rövid utakra. Végül 1.3V8, annak is átlag 6L a fogyasztása. De 1.6Sedánt semmi képen nem vennék.

A wagonR ne legyen mérvadó, mert abban az 1.0 motor csak erőlködik, a nehéz kasztni és a nagy légellenállás miatt. Sajna eléggé egy elcseszett modell...

2013. okt. 9. 17:08
 7/8 anonim ***** válasza:
1.0 nem lomha, előzés sem kihívás csak vissza kell tenni 4 be de akár 3 ba is, forgatni kell akkor szedi a lábát. De egyébként forgatás nélkül is ellehet vele szépen közlekedni. Na de egy 1.3 16V valóban tökéletes lenne, kevesebbet eszik mint az 1.3 8v és még erősebb is és kb annyit eszik mint az 1.0. Én azt vennék a helyedben. Nem mindegy, hogy 53 Le vagy 85 le eszik 5 litert.
2016. aug. 5. 20:50
 8/8 anonim ***** válasza:
a marhaság az terjed...a 16v 1.3 nekem evett 6,5l.a 8v 1.3 5,5 liter.és a plusz ereje sem érződik értelmes 1500-2500 fordulat tartományban.4000től megy jobban mint a 8V ott meg értelmes ember nagyon ritkán közlekedik
2018. júl. 12. 12:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!