Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Milyen maximum 10-11 éves...

Milyen maximum 10-11 éves használt autót vegyek?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Nem vagyok abszolút járatos az autókban, nem próbáltam még ki sok fajtát. Melyik az a fajta és típusú autó ami jó és van belőle 2002-es vagy fiatalabb kiadás? Rendelkezésre álló tőkém 650e Ft. Fontos lenne, hogy ne fogyasszon sokat, tehát max 1.1, 1.2 motor legyen benne, se kombi, se sedan típus ne legyen, ferdehátúak tetszenek. Ajtók száma mind1, legyen benne klíma és benzines legyen. Milyen ötletetek lenne?

2013. okt. 7. 19:23
 1/9 anonim ***** válasza:

"Fontos lenne, hogy ne fogyasszon sokat, tehát max 1.1, 1.2 motor legyen benne"

Ez így hatalmas hülyeség. A kasztni súlyához viszonyítunk, nem csak bele a nagyvilágba. Egy 1.2-es motor kizabálja a gatyádat egy másfél tonnás autóban, míg ugyanakkora súlynál egy 1.6-os / 1.8-as sokkal kevesebbet eszik.

Egyébként szerintem neked egy 1.3-mas Suzuki Swiftre lesz szükséged... Több variáció van. 3 ajtó, 5 ajtó. Ha az ajtók száma mindegy, akkor inkább 3 ajtó, az jobban néz ki. Az 1.3-mas motorból volt 16 és 8 szelepes. A 8 szelepes valamivel kevesebbet eszik, cserébe gyengébb. Krúzolós autónak tökéletes, a 16 szelepessel meg még ki is lehet röhögni a sok lenéző BMW-t hajtó jampit. :D

2013. okt. 7. 19:28
 2/9 A kérdező kommentje:
Megmondom őszintén az Opel Corsa meg a Peugeot 206 után a Suzukikon gondolkoztam. Ezt a kettőt próbáltad már?
2013. okt. 7. 19:31
 3/9 anonim ***** válasza:
1.2-es fiat punto?
2013. okt. 7. 19:36
 4/9 anonim ***** válasza:

Sajnos nem. Viszont mindkettőről jókat mondanak. Bár a Pözsóról megoszlanak a vélemények. Általában elektronikus hibákra szoktak szidkozódni, de valaki viszont állítja, hogy semmi baja nincs.

De olvasgass utána, ha gondolod.

[link]

2013. okt. 7. 19:38
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm ez nagyon jó oldal!
2013. okt. 7. 19:39
 6/9 A kérdező kommentje:
Puntót nem akarok, mert nem hallottam róla jókat.
2013. okt. 7. 19:39
 7/9 anonim ***** válasza:

Én is a suzukit ajánlanám. A nőmnek 1.3 16 szelepes van.

Az első írásán viszont nagyot röhögtem :))))

Aszongya:

"Krúzolós autónak tökéletes, a 16 szelepessel meg még ki is lehet röhögni a sok lenéző BMW-t hajtó jampit. :D"

- Bár úgy lenne, akkor a TT Coupe-t már rég lecseréltem volna Suzukira. Ha rá bírom venni valamelyiket hogy feléledjen benne a versenyszellem akkor a 316 felettiek megizzasztanak engem is. Pedig a TT nem lajhár.

2013. okt. 7. 19:47
 8/9 anonim ***** válasza:

Tud az menni, csak általában nem azért veszik, mert fürgén mozog. Oké, hogy egy felsőbb kategóriás autóban több a lóerő és nyomaték, de a súlya is kétszer-háromszor annyi. :)

Persze itt nem Audi R8-ra, meg M5-ös BMW-kre kell gondolni, normál utcai 1.6-2.0-re. De azért én is kíváncsi lennék egy ilyesmi videóra, vagy versenyre. Nem hiszem, hogy annyira leszerepelne a japán.

2013. okt. 7. 20:03
 9/9 anonim ***** válasza:

Én is a 16V 1.3 84 lóerős swiftre szavazok és ép ellenkezőleg van a fogyasztása a 16 szelepes kevesebbet fogyaszt mint az 1.3 8V-pes ami csak 68 Lóerős.Ennek az az oka, hogy a kasztni ugyan az maradt de a teljesítmény nőt a 16v-pes esetében ami pár deci fogyasztás csökkenést eredményezett.

De ha csak városba kell javarészt akár az 1.0 is megteszi.

Tessék a fogyasztási adatok

1.3 8V-es

[link]

1.3 16V-es

[link]

és az 1.0-sé

[link]

De fél milla környékén már jó állapotú 16V-seket is lehet találni és pár deci fogyasztás különbség miatt szerintem nem éri meg 1.0 venni

2013. okt. 7. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!