Milyen maximum 10-11 éves használt autót vegyek?
"Fontos lenne, hogy ne fogyasszon sokat, tehát max 1.1, 1.2 motor legyen benne"
Ez így hatalmas hülyeség. A kasztni súlyához viszonyítunk, nem csak bele a nagyvilágba. Egy 1.2-es motor kizabálja a gatyádat egy másfél tonnás autóban, míg ugyanakkora súlynál egy 1.6-os / 1.8-as sokkal kevesebbet eszik.
Egyébként szerintem neked egy 1.3-mas Suzuki Swiftre lesz szükséged... Több variáció van. 3 ajtó, 5 ajtó. Ha az ajtók száma mindegy, akkor inkább 3 ajtó, az jobban néz ki. Az 1.3-mas motorból volt 16 és 8 szelepes. A 8 szelepes valamivel kevesebbet eszik, cserébe gyengébb. Krúzolós autónak tökéletes, a 16 szelepessel meg még ki is lehet röhögni a sok lenéző BMW-t hajtó jampit. :D
Sajnos nem. Viszont mindkettőről jókat mondanak. Bár a Pözsóról megoszlanak a vélemények. Általában elektronikus hibákra szoktak szidkozódni, de valaki viszont állítja, hogy semmi baja nincs.
De olvasgass utána, ha gondolod.
Én is a suzukit ajánlanám. A nőmnek 1.3 16 szelepes van.
Az első írásán viszont nagyot röhögtem :))))
Aszongya:
"Krúzolós autónak tökéletes, a 16 szelepessel meg még ki is lehet röhögni a sok lenéző BMW-t hajtó jampit. :D"
- Bár úgy lenne, akkor a TT Coupe-t már rég lecseréltem volna Suzukira. Ha rá bírom venni valamelyiket hogy feléledjen benne a versenyszellem akkor a 316 felettiek megizzasztanak engem is. Pedig a TT nem lajhár.
Tud az menni, csak általában nem azért veszik, mert fürgén mozog. Oké, hogy egy felsőbb kategóriás autóban több a lóerő és nyomaték, de a súlya is kétszer-háromszor annyi. :)
Persze itt nem Audi R8-ra, meg M5-ös BMW-kre kell gondolni, normál utcai 1.6-2.0-re. De azért én is kíváncsi lennék egy ilyesmi videóra, vagy versenyre. Nem hiszem, hogy annyira leszerepelne a japán.
Én is a 16V 1.3 84 lóerős swiftre szavazok és ép ellenkezőleg van a fogyasztása a 16 szelepes kevesebbet fogyaszt mint az 1.3 8V-pes ami csak 68 Lóerős.Ennek az az oka, hogy a kasztni ugyan az maradt de a teljesítmény nőt a 16v-pes esetében ami pár deci fogyasztás csökkenést eredményezett.
De ha csak városba kell javarészt akár az 1.0 is megteszi.
Tessék a fogyasztási adatok
1.3 8V-es
1.3 16V-es
és az 1.0-sé
De fél milla környékén már jó állapotú 16V-seket is lehet találni és pár deci fogyasztás különbség miatt szerintem nem éri meg 1.0 venni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!