Ha én alkatrészeket szeretnék eladni kis tételben (magányszemélyként) és potai utánvétellel lenne csak megoldható akkor én hogy lehetek biztos abban hogy a vevőm ki is fizeti?
Elutalja a postaköltéget és azzal feladom a postán a cuccot?
az alkatrész árát meg majd hozza nekem a postás,igaz? :D
Amit ír az előző válaszoló, egy jó alternatíva lehet.
Én szoktam az interneten (pl Vatera) magánszemélyektől is vásárolni és általában mindig előre utalok. Eddig nem vágtak át. Igaz, hogy ezek inkább kisebb összegű, 10.000 Ft körüli, alatti vásárlások.
Mondjuk 100.000 Ft körüli összeget már én sem utalgatnék csak úgy ismeretlenül. De ha pl egy ismertebb webáruház árul valamit, amink fent van minden elérhetősége, adószáma, stb, már volt példa hogy ennél nagyobb összeget is előre utaltam.
Azért egy folyószámlát nyithatsz ilyen célre, ne legyél lusta :)
Oda lehet ingyen befizetni a pénzt, míg ha postával küldöd, az aránytalanul sokba kerül.
A magam nevében nyilatkozva én tuti nem vennék semmit olyan személytől, akinek nem tudom a bankszámlájára befizetni a pénzt. Vagy kérj meg valakit, hogy megadhasd az övét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!