Benzines autóval való indulás?
Sziasztok, gondolom ez már lerágott csont, kerestem a régebbi kérdések közt, de persze pont ugyanilyen problémát nem találtam. 1.4-es skoda combin tanulok vezetni, teljesen amatőr vagyok, előtte sosem vezettem, a 7. órám után is előfordul 2-3x hogy lefulladok. Csak hogy képbe rakjam valaki nem tudna egy megfelelő videót linkelni esetleg leírni részletesen?:D
1. kuplung -> 1-es, és félig felengedem (ahol már megindul az autó) onnan gáztadok és innentől kell lassan felengedni a kuplungot? (mással nincs problémám, egyedül az indulás)
Előre is köszönöm a segítőkész emberek válaszait!:)
beülsz a kocsiba; slusszkulcs be gyújtást rá, megnézed, hogy üresben van-e és kinyomod a kuplungot ekkor elfordítod a kulcsot és indítasz, tehát üres, kuplung kinyomva jár az autó, ekkor beteszed sebességbe tehát egyes, kézifék ki és engeded fel a kuplungot ekkor az autó kezd egy kicsit mocorogni és most adsz hozzá gázt,de ne padlóból, hanem érzéssel, kb annyi gázt adj amennyi kuplungot engedsz
tulajdonképpen az a lényege hogy félúton egy nagyon picikét megtartod a kettőt majd ha érzed, hogy nem fog lefulladni továbbengeded.. annyi hogy azt a pontot kell eltalálni ahol megfogod a két pedált
és azért fulladsz le mert túlengeded a kuplungot vagy mert túl gyorsan akarsz gázt adni, hidd el menni fog, a lábad rá fog állni (bár elég karcsú óraszámban oktatnak forgalmit)
Igen, ha a fogáspont (ahol megindul az autó) megvan, akkor már jó úton jársz :D
Amúgy itt kifejtettem: http://www.gyakorikerdesek.hu/kozlekedes__autok-motorok__480..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!