Van egy aprilia sr 50 robogóm ami alapjáraton kerregő
hangja van de ahogy felpörgetem egy kicsit, abba hagyja és
szép tiszta a hanja, Többi lent?
a csapágy nem kerreg hanem fémes hangon "ciripel" vagy csörög, és minden fordulaton csinálja, de főleg motorféknél magas fordulaton. szerintem inkább a kuplung, talán el vannak kopva a pofák , és fém a fémen súrlódik amíg nem fogja meg a dobot, ha meg már pörög a kerék abbahagyja
2013. szept. 28. 20:39
2/16 A kérdező kommentje:
Fuu megnyugottam akkor, mert most vettem a motort és gondoltam h valami ilyesmi baja lessz de mondták hogy főtengely csapágy meg ilyenek aztán kezdtem megilyedni
3/16 JodieMclood válasza:
Nekem ugyanilyen motorom van és ugyanez a hiba jött elő most nekem is. Alapjáraton kerreg magasabb fordulaton elhallgat, de lehet akkor is van már hangja ha full gázzal megyek, már nem tudom. Szétszedte a szerelő a variátort semmi baja. Azt mondta hogy a főtengelyt csapágyat nem vállalja mert sok meló van vele, de valószinű hogy az lesz a baja. Amikor meghallottam hogy milyen drága lenne inkább nem is akarom kicseréltetni ha tényleg az a baja. Kuplungra még nem gondoltam de nem tudom... Most megnézi egy másik szerelő is remélem hogy nem a főtengely csapágy mert akkor annyi a motornak. Remélem a tiéd se az. Ezek szerint egy idő után ez ilyen Aprilia betegség :S
2013. szept. 29. 20:26
4/16 A kérdező kommentje:
5/16 JodieMclood válasza:
nekem nem ilyen a kerregés. meg most már látom hogy a tiéd 2001-es , enyém pár évvel régebbi nem ugyanaz a motor ahogy láttam. Majd én is megprobalom feltölteni hogy nekem hogy kerreg. Amúgy ahogy hallom nem a motor felől jön szoval szerintem nem főtengely, dehát ugye nem vagyok szerelő. Azért jó kis motor ez ilyen van munkatársamnak.
2013. szept. 30. 21:51
ez nem kerregés, ez kopogás
túl szegény a keverék alapjáraton, hallani is a gépen, hogy milyen magas az alapjárat, és gázhúzás után milyen lassan csillapodik...
pucold ki a karbit, és dúsíts az alapjárati keveréken a csavarral
2013. okt. 1. 10:37
7/16 JodieMclood válasza:
itt van az én motoromnak a hibája:
http://www.youtube.com/watch?v=sJ7iAaz_IQ4&feature=youtu.be
Én nem hiszem el hogy a keverék lenne a hibás. Én magam keverem a benzint és azt adom neki. 1/40-es keveréket használok ez lenne túl kevés? Előző tulaj 1/50-essel járt és neki nem volt azzal semmi baj. Én is ezzel járok már 2 éve és eddig minden oké volt.
Kicsit aggaszt azért a hiba nehogy valamikor leálljon alattam és annyi...
2013. okt. 1. 18:49
8/16 A kérdező kommentje:
Variátorom felvolt lazulva csak ennyi volt a baja..XD
Jó hát... ilyet nem feltételezünk hogy lelazul egy csavar... ez nem számít problémának :)
utolsó:
kopogásos égésről beszéltem, nézz utána neten mik lehetnek a kiváltó okai, és rájössz mire írtam a szegény keveréket, de előbb ellenőrizd a csavarokat :)
2013. okt. 1. 20:48
10/16 JodieMclood válasza:
variátorom szét lett szedve mert azt hitte a szerelő hogy abban van elkopva a csapágy. De nem az volt és összerakta így gondolom ott a csavarok megvannak húzva , szóval az nem lehet, úgyhogy passzolok...
2013. okt. 2. 18:57
Kapcsolódó kérdések: