Valaki le tudja írni a B kategóriás jogosítvány megszerzésének szakaszait, sorban?
Gondolok itt arra, hogy első lépés, második, 3. stb...
és hogy külön mindegyik (kreszórák, elsősegély, stb..) ilyenek mennyi időt vesznek igénybe!
Saját tapasztalatból írok:
1. orvosi vizsgálat, ha jól tudom most 7 ezer forint körül van. (látás, színtévesztés, vérnyomás vizsgálat. Valamelyik orvos vizeletet is kér.)
2. KRESZ oktatás: nekem heti egyszer, kétszer volt 4 tanóra (4*45 perc). Ez kb. 3, négy hetet vett igénybe.
3. elsősegély: nem muszáj a KRESZ után egyből az elsősegélyre gondolnod, a sorrend tetszőleges lehet, a forgalmi vizsga után is meg lehet csinálni. Az egyik ismerősöm is a forgalmi után csinálta, de szerintem sokkal jobb előbb túl lenni rajta. Rossz belegondolni is, hogy egy nehéz forgalmi vizsga után még az elsősegélyre kell járni... Nekem ez 3 hetet vett igénybe, de általában kevesebbet szokott, nekünk több órát tartottak, mert elhalasztották a vizsgát. A vizsgáról annyit, hogy nálunk nagyon szigorúan vették. A csoport 50%-a megbukott, és bevallom őszintén egyik sem volt hülye. Szerencsére nekem sikerült elsőre. Az egyik haverom viszont már többször megbukott rajta. Valószínű hiányzik a pénz a kasszújukból. :)
4. vezetés: első órámon az oktató csak annyit mondott: induljunk. Egyből a városba. Szépeket gondoltam :D, de persze sokat segített először. Ez a 30 óra elég lassan telt el, heti kétszer jártam másfél órákat. 1,5, majdnem 2 hónap volt. A forgalmi vizsga előtt csak annyit mondott: a legszarabb vizsgabiztost fogtam ki, ráadásul pesti ellenőrzés is lesz, szóval ketten lesznek. A vizsga előtt mentem még másfél órát, közbe bevallotta, hogy csak viccelt :D. Nem paráztam rajt, mert nem csak a vizsgán kell megfelelni, hanem a való életben is. Na meg az elsősegélyen is megsz*pattak, ez már meg sem fog kottyanni. Szerencsére elsőre sikerült, hibátlanul. Engem is meglepett, hogy milyen higgadtsággal kezeltem a dolgot és szerintem ez a kulcsa a sikernek.
5. a vizsga után el kell kérni a vizsgaigazolást a helyi közlekedési hivatalban. Más is mehet érte, de akkor hivatalos meghatalmazást kell írni. Én is így tettem. Okmányiroda, 4 ezer forint a kiállítása a kártyának + 30 nap várakozási idő a papírok szerint.
Ezek történtek 2013 márciusa és augusztusa között Győrben.
Bocsi, hogy leírtam a személyes történetet, de remélem, hogy sikerül belőle hasznos dolgokat kiszedni. Sok sikert a jogosítványodhoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!