Ha megvan a B kategóriás jogsim, akkor egyből mehetek C-re? Az autós suliba nem fognak hülyének nézni, hogy lányként C kategóriát is le akarok tenni? 21 éves vagyok.
A D-hez már január 19.-e óta nem kell a C kategória!
B kategória kel csak, és 21 évesen vizsgázhatsz D1-re, 24 évesen pedig D-re!
(Keresd a 7. mellékletet!)
*jav: B kategória keLL csak
Egyébként pedig nem néznek hülyének, ha le akarod tenni a C kategóriát, ha kifizeted a te dolgod, hogy mit akarsz! Arról nem is beszélve, hogy a mai teherautókat könnyebb vezetni, mint némelyik személyautót!
:)
Nyugodtan menj! :)
Sok női buszvezető trolivezető van és jobban csinálják mint a pasik buszvezető vagyok tudom! :)
A D katwegóriához továbbra is kell a C jogsi ki mondta ezt a hülyeséget hogy törölték?
D kategória 21 ről 24 évre emelkedett előfeltétele a B+C kategória!!!
Én modtam (vagyis írtam) és nem kell D-hez a C!
Nem mellékesen belinkeltem a jogszabályt is, de akkor az előttem író egyszerű emberke kedvéért ki is másolom:
Ez volt a régi rendelkezés:
"3. A „D” kategóriába tartozó gépjármű vezetésére jogosító bejegyzést annak a személynek lehet érvényesíteni, aki „C” kategóriába érvényesített bejegyzéssel már rendelkezik."
Ez meg az új:
"7. melléklet a 326/2011. (XII. 28.) Korm. rendelethez
Járművezetésre jogosító okmányok kiadásának életkori és jártassági feltételei
a 2006/126/EK irányelvnek megfelelően 2013. január 19-től
2. A „C1”, „D1” alkategóriába, a „C”, „D” kategóriába tartozó gépjármű vezetésére jogosító bejegyzést annak a személynek lehet érvényesíteni, aki „B” kategóriába tartozó járművek vezetésére érvényesített bejegyzéssel már rendelkezik.
Végül is "alig" 8 hónapja van új szabályozás, a kocsmába még nem értek el az infók...
Fentebb a link a jogszabályra.
Na most akkor ki a hülye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!