Simson s50 n be bele lehet tenni a 4. et? és tilisztoros gyújtással jobban fog menni?
Én tuti nem költenék ennyit a simsonra. A tiRisztoros gyújtás helyből 25k huf (gyújtás alap + lendkerék), plusz a többi, amit meg akarsz rajta csinálni. Ez alsó hangon 40-45k huf, de inkább több, ha sokáig nem akarod szerelni.
Ha minden igaz, akkor a tiRisztoros gyújtáshoz új trafó és akkumulátor kell, ami megint 15-20k huf. Én a helyedben várnék még egy kicsit, és egy MZ-t vennék.
Teljesen értelmetlen, amit csinálsz. A tiRisztoros gyújtással alig lesz erősebb a motor, illetve a fogyasztás csökken egy keveset, mert ugye erősebb szikrát ad, mint a megszakítós. A henger térfogatról meg annyit, hogy ha felfúrod 70 ccm-re, akkor lesz 1 LE-d nagyjából. Ez annyira lesz elég, hogy picit gyorsabban fogod elérni az 50-t, és többet fog fogyasztani. Tartósan 50 fölötti közlekedés gyorsabban koptatja az alkatrészeket.
Ha jól tudom az S50-et fel sem lehet fúrni 70 köbcentisre.
A S50-es Simsonokat is azért lehet mert ott a löket hosszabb, ezért a furatot lehet még növelni.
A 4. sebességet bele lehet rakni. Viszont ehhez kell egy Sperber blokk közepe, ami olyan ritka mint a lila holló.
Tirisztoros gyújtást rá lehet rakni 10-15 ezer Forint körüli összegből.
Szerintem nem érdemes vele kínlódni. Vegyél bele egy S51 blokkot és csináltasd meg azt, vagy vegyél inkább egy MZ-t.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!