Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Yamaha dt vagy Kawasaki Kdx?

Yamaha dt vagy Kawasaki Kdx?

Figyelt kérdés

Melyik a jobb mi az elönyei és hátrányai az egyiknek és mi a másiknak?

Vagy milyen 125-ös endurót ajánlatok kb. 200.000 körül?

2009. nov. 4. 14:40
 1/6 anonim ***** válasza:
Én a Dt választanám a helyedben.Nekem régebben volt egy gyönyörű 125 dt-m.Fogyasztás 4-6 liter között volt.Terepen is simán elmegy a hirtelen jött dombokat nem szereti mivel 2 T ütemü és alacsony fordulaton nincs ereje.Aszfaltra sem kevés 120 végsebesség 80 utazó túrázásra is alkalmas .A motorja lényegében dinamikus mert lehet velee 50 el 6 osban is araszolni ( alig eszik)de leehet vel menni 3 asban 80 al is ( itt azért már pörög).Futómü könyebb terepre földes útakra erdőbe tökéletes de nem egy hard enduro szóval keményebb ugratásokat és sziklázást meg patakokban mászkálásra kevés.Felszereltség eléggé gazdag és nekem moder volt a simson útán.Müszerfalon látod a sebességet,fordulatszámot( könyebb power nyitás alatt menni és nem fogyaszt sokat),van rajta tompitot és reflektor is ,index.Ami hiányos nem mutatja az üzemanyag szintet semmi .A tank sapka kulcsal nyilik szóval leszivni sem fogják az anyagot belőle.Van rajta kormány zár .A kdx nek talán kicsit erősebb a motorja ( 3 lóerő kb) és a fütömüve is erősebb de a dt motorja több kilométert elmegy és kevésbé szervizigényes.Tavaszal ha őssze jönn az a pénz amire számitok akkor veszek újabb ( 2000 ) kiadású 125 dt-t .Ha teheted olyant nézzél amit scájcból hoztak be.
2009. nov. 4. 15:02
 2/6 A kérdező kommentje:
Kösz a választ. Most egy 50-es enduróm van elöször ezen meg akarok tanulni rendesen motorozni aztán a nyáron elkezdem az ak-s jogsit. Nekem mindenképp rendszámos kéne ,mondjuk pl. ilyen svájcból behozottat drága levizsigáztatni?
2009. nov. 5. 15:22
 3/6 anonim ***** válasza:

A Kawasaki KDX-et ajánlom. Mivel power szelepes, emelkedőn, dombon sehol nem akadály fel menni, 100x jobb mint a DT.

Alkatrészek olcsók. A yamahahához meg ha kell alkatrész, használtat nem igen találsz, s raktáron M.o.n alkatrész nem igen van. Ezért drágább minden alkatrész. Japánból lerendelik. s várhatsz rá 2 hetet.

Fogyasztása jó. nincs rá panasz

Frankó kis gép.

2009. nov. 5. 19:16
 4/6 A kérdező kommentje:

Kösz. Szereintem a Yamaha is poweres de nem biztos. És mivel mind a kettö japán motor akkor már rossz nem lehet.

Szerintem az fog dönteni milyet tudok kifogni. Kösz.

Azért még jöhetnek tapasztalatok.

2009. nov. 5. 20:16
 5/6 anonim ***** válasza:
A dt 125 is poweres nyugi .Én az enyémmel simán mentem 90 km órával dombnak felfelé föld úton .Szóval elmászik mindenhol csak tépni kell a szarvát.Lehet a kdx erősebb meg a váz is de hamarabb szét is hullik mert nem olyan tartos minőség.Mentem már kdx el és 60 ál többel nem ment váltottam és akorát csörent azthitem szétszakad a blokk .Jó ez egy példány volt de dt ből több is van ha körülnézel .Ki kel próbálni mint kettőt.Nekem a dt jóbban bejöt .Bátyám és haverjai mentek a 400 as drz vel én a 25 dt vel és nembirtak ott hagyni .
2009. nov. 7. 12:02
 6/6 anonim válasza:

Én is ebben a dilemmában vagyok. Yamaha Dt 125 R vagy Kawasaki KX 80

Először is, az tök hülyeség hogy a Kawasaki széthullik, mivel ez versenykrossz.

Kawasaki:

A Kawasakiban az a jó, hogy bitang erős, megbízható, és nincs elötte akadály, de méregdrágák az alkarészek hozzá. Pl.: Prox dugó 20.000 Ft

DT 125:

Olcsó hozzá az alkatrész, kompakt gép, erős, szintén megbízható, nem bír annyit mint egy krossz kawasaki, de ár/érték arányban tökéletes.Én mindenképpen DT-t szeretnék, de a szállítás miatt kawasaki lesz,

Yamahaba egy dugó,egy felsliccelt, 7000 Ft, és az is bírja, jó persze itt is van wössner, nakura, prox, de azok 20-30 között mozognak.

Összefoglalva, a DT nekem jobban bejött, hőfokjelző, fordulatszámmérő, km/h óra.

Ja, amúgy a DT 125-ben van 27-30 LE

A kawasaki kx 80-ba 30-32.

Lehet hihetetlen de nézzetek csak utána, először én sem hittem el.Illetve a vége nem 60 km/h van az 90-100 is.

Sok szerencsét a vásárláshoz! :)

U.I: Yamaha Dt 125 LC2-t ne vegyél mert szériahibások, 1-2 hónap alatt elkopik a berugókar, és nagyon ritka hogy találsz hozzá. Persze betolni belehet, de a sár közepén kellemetlen! :) Legjobb a Yamaha DT 125 R, drágább de megéri!

2014. márc. 15. 00:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!