Ha megvan a jogosítványom, de a kártya még nem érkezett meg, és megállítanak igazoltatni, mire lehet számítani? Amit kaptam az okmányirodába papír, arra hivatkozhatok?
Arra számíthatsz, hogy úgy büntetnek meg, mintha nem lenne jogsid. Merthogy nincs is, amíg a kártya a kezedben nincs.
Ilyenkor úgy tudom, fix büntetést kapsz, és ha azt nem fogadod el akkor feljelentenek. Ja, és értelemszerűen a kocsival nem mehetsz tovább.
"Amit kaptam az okmányirodába papír, arra hivatkozhatok?"
hát nem , mert olyan papírt én is nyomtatok neked + csináltatok pecsételőt is ;)rendőr azt nézi mi van a plasztik kártyán ,vagy a számítógépben nem egy papírt
nem vagy benne a rendszerben
"x napon belüli bemutatás, vagy valami létezik ilyenkor?"
nincs
"és olyankor mi történik, ha otthon felejtettem (legalábbis ezt mondom)"
akkor lekérdezi és azt a visszajelzést fogja kapni, hogy nincs jogosítványod
Akkor jelensz meg amikor legyártották a kártyát, valamikor postára adás előtt. Szóval okmányiroda csak elindít egy folyamatot. Az igénylés jelenik meg egy adatbázisban, semmi több.
Nem éri meg pattogni, kibírod azt a harminc napot amíg megérkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!