Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Autóban mihez kell hozzáérinte...

Autóban mihez kell hozzáérinteni a fázisceruzát?

Figyelt kérdés
ha pl szeretnék megmérni valaminek a feszültségét a kocsiban akkor mindegy hogy milyen testhez érintem a fázisceruza végét?
2013. szept. 14. 12:05
 1/9 anonim ***** válasza:
Azzal mérni nem lehet. Csak jelzi hogy van-e szufla vagy nincs. És olyanhoz illik hozzáérinteni amiben van szufla. A karosszériát méregetheted, ott nem lesz.
2013. szept. 14. 12:08
 2/9 A kérdező kommentje:

az oké

akkor ugy fogalmazok hogy mihez érintsem hozzá hogy világitson?

tehát kell földelni?

arra a csipeszre gondolok a végén hogy azt mire kell kötni?

mert ha csak ugy dugdosom a ceruza "hegyét" a fázishoz az nem fog világítani?

2013. szept. 14. 12:11
 3/9 anonim ***** válasza:
Fázisceruzával nehéz lesz bármit is megnézni egy autón. Hacsak nincs benn áramátalakító, és a 230 volt fázisát keresed.
2013. szept. 14. 12:11
 4/9 anonim ***** válasza:

Nevezzük testnek azt a csipeszt, és azt kell valami csupasz fémfelületre rakni. A másik végét meg a pozitív oldalra rakni. Ha van benne "szufla", akkor világítani fog.

De ez még mindig nem mérés.

2013. szept. 14. 12:14
 5/9 A kérdező kommentje:

köszönöm

szoval teljesen mindegy hogy milyen fémfelületre érintem ugye?

és még valami

ha a negatív végéhez érintem a hegyét a testet meg fémhez akkor nem fog világítani ugye?

2013. szept. 14. 12:17
 6/9 anonim ***** válasza:
Autóban bármihez érinted, nem fog működni. Na jó, ha a gyújtáskábelt leveszed a gyertyáról, és abba dugod bele, akkor egy pillanatra működni fog, aztán úgyis eldobod :)
2013. szept. 14. 12:28
 7/9 A kérdező kommentje:
de ez 6-24 voltig van ez a ceruza
2013. szept. 14. 12:30
 8/9 anonim ***** válasza:

Te nem véletlenül valami ilyesmi cuccról hadobálsz? :

[link]

Fázisceruza az egy csavarhúzó, ez egyik vége megy a szuflára a másik meg rajtad keresztül záródik(ezért kell fogni a fém végét hogy mérjen) és ahogy már előttem írták, az 12v-ról nem igazán működik.

(ez egy fáziscseruza: [link]

2013. szept. 14. 13:03
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Na ebből szokott a probléma lenni keverik a két "műszert":)

Egy autószerelő kollégám nézte a munkapadon porosodó fázisceruzát(sose használtam ilyet)nézi-nézi,majd kiveszi belőle a glimm lámpát.Ami úgy nézett ki mint 1 szofita izzó. Szóval ezért nem használod mert ki van égve!! És rakni akart bele 1 12V 5W-os izzót. Gratula mondom neki mert ha használnák ilyen szutykot akkor a következő "mérésnél" lett volna 1 megrázó élményem!!!

Villszer.

2013. szept. 14. 16:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!