Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Torzit a rádió mi lehet a gond?

Torzit a rádió mi lehet a gond?

Figyelt kérdés
Egy SONY rádió 1 éves 32-ig megy a skála de 26 felett már hallható erősebb basszusnál most vettem hátulra 2 új sony hangszórót 65 wattos 280 wattig terhelhetőp de mégis torzítt a 4x45 wattos rádiótól.Most támadt az az elméletem,mikor hirtelen lekapcsolt a rádió.hogy esetleg az áram kevés neki bár akkor kikapcsol ez gyakran elölfordult mikor kivettem üresbe az aksi nem birja pedig új.Ja egy skoda 120-ról beszélünk.Tehát elektromosan nem túl strapabiró.Elölfordulhat ,hogy annál több áramot kap,hogy lekapcsoljon de annál viszont kevesebbet,hogy rendesen szóljon?Vagy csak alapból enyit birna és felette torzitana az az erősitője.Egyébként mosfetes.Egy kondi segitene rajta?
2009. nov. 2. 20:24
 1/8 anonim ***** válasza:
magas hangerőn mindegyik rádió torzít
2009. nov. 2. 20:37
 2/8 A kérdező kommentje:
Akkor miaz istennek irják rá hogy 45w ha 30w-nál nem lehet jobban hallgatni szerintem ez nagy áttverés.AZ oké,hogy torzit de 80% felett hallgathatatlanul?
2009. nov. 2. 20:42
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Ezeket a teljesítmény értékeket ne kell mindig komolyan venni! Egy autóban a 20W RMS már nagyon hangos, de általában a PMPO teljesítményt adják meg! Ennek semmi köze a "valódi" teljesítményhez! Ez a pillanatnyi max. teljesítmény, amit csak néhány század másodpercig képes leadni a rádió vagy a hangszóró!

(Viccesen: PMPO = Pusztulást Megelőző Pillanatnyi Olvadáshő)

2009. nov. 2. 21:02
 4/8 anonim ***** válasza:

Jól ráéreztél, valószínüleg a pillanatnyi feszültségesés okozza a torzítást nagy kivezérlésnél.

Minél vastagabb tápkábelt használj, és próbálj meg bekötni egy min. 40 ezer mikrofarados kondit.

2009. nov. 2. 22:29
 5/8 anonim ***** válasza:
A rádió része,vagy a cd is?ha csak a rádió lehet zavarszűrő is
2009. nov. 3. 23:00
 6/8 A kérdező kommentje:
A cd is torzít nem az alternátor csinálja hanem nagyobb hangerőn torzitt próbáltam kibekapcsolt lámpákkal és bekapcsolt fűtéssel ha ezek nem mennek tisztábban szól sokkal de még úgy is torzit .Teszek rá egy kondit majd megpróbálom úgy csak még kell vennem.
2009. nov. 4. 07:31
 7/8 A kérdező kommentje:
milyen kondit tegyek rá az oké ,hogy min. 4000Uf de hány voltos legyen és gondolom a mikrofarad lehet bármenyi csak több mint 4000 legyen ugye?Az a helyzet hogy megkoptak az ilyen jellegű ismereteim.Tudom.hogy nem tehetek a 12 voltos aksira 6 voltos kondit de talánn 12 voltosat sem mert aszem 13 vagy 14 voltal tölt.Nézegettem talánn 16 volt lenne az ideális de nem baj ha nagyobb a feszültsége az okoz kárt ?Pl 16 helyett ha rakok egy 50 voltosat az baj?
2009. nov. 4. 07:38
 8/8 anonim ***** válasza:

22.29-es vagyok. Szerintem a 16 V kevés, keletkezhetnek a hálózatban ekkora feszültség lökések főleg induktív fogyasztók ki-be kapcsolásakor.

A következő szabvány lépcső 35 V, na az jó.

Azt biztos tudod, hogy a kapacitás több kondenzátor párhuzamos kötésével összeadódik, tehát 4 db 10 ezer mikrós kondi összekötésével 40 ezer mikróst kapsz. (ennek az ára 800.- Ft/darab) [link]

Ha tudok segíteni, írjál privátban.

2009. nov. 4. 10:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!