Autó vásárlás plusz költségek nélkül lehetséges?
Ajándékozással? No-no, akkor dupla vagyonszerzési illetéket kell fizetni...
Ha megveszed az autót, akkor át kell íratnod - ez nem lehetőség, ez kötelező és nem tudod kicselezni, legfeljebb ha hajlandó vagy bevállalni cserébe olyan költségeket amik majd később kerülnek elő és nagyobbak lesznek (fedezetlenségi díj, esetleg büntetés).
Ha megveszed, akkor biztosítást kell rá kötnöd, eredetvizsgára kell vinned, be kell fizetned a vagyonszerzési illetéket és a 6+6 ezer forintot forgalmira meg törzskönyvre.
Ha ezek megvannak, akkor átmenetileg "költségmentessé" tudod tenni ideiglenes forgalomból kivonással.
Nem lehet nem negatívumokat írni: a járműhöz, legyen az bármi, pénz kell, akkor is ha egyetlen km-t sem megy. Mit gondolsz, miért kezdtem el megválni a féltve őrzött 40 év feletti veteránjaimtól? Mert csak egyet akarok megtartani, hogy csökkentsem a költségeimet.
Ha nem is tudod elkerülni, de azért okosabban lehet csinálni.
Átiratod, úgy, hogy Te vagy a tulajdonos, az üzembetartó pedig valamelyik szülő.
Így a kötelező biztosítás jóval olcsóbb lehet, már csak a koruk miatt is. Ha pedig jogosítványuk is van, akkor még jobb.
Illetve van jó pár kedvezmény, ami lehet rájuk vonatkozik, de rád nem.
Így is ki kell fizetni, de azért nem mindegy, hogy mennyit fizetsz.
Neked pedig mindenképp elég drága lenne, mivel csak 18 éves vagy, ráadásul jogosítványod sincs....
A többiek leírták a lényeget, én csak annyit tennék hozzá, hogy egy autó az utcán állva rohamosan veszít az értékéből, de a pénz jól befektetve fial!
Ezért én nem vennék előre autót, lekötném a pénzemet. Azt az autót fél év múlva jóval olcsóbban megtudod venni!
Az átírás költsége típusonként eltér. Ha megvannak a kocsi adatai, akkor könnyen kiszámolhatod itt:
De első tippre közelebb lesz az átírása a 60e-hez mint az 50-hez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!