Javít a motorom teljesítményés, ha másik kipufogót teszek ra?
Mégis, milyen motor? Hány ütemű? Mást változtatsz rajta? Mennyiben térne el a másik kipufogó?
Mindhárom eset lehetséges, azaz javíthat, nem lesz érezhető hatása, de akár ronthat is.
Abban a videóban is 125-ös négyütemű gép volt?
Van ugye az úgynevezett sportlégszűrő. Ez annyival másabb a "simához" képest, hogy kevesebb az ellenállása, azaz könnyebben átjut rajta a levegő valamennyivel. Cserébe gyakrabban kell ápolni (takarítani és befújni a hozzá tartozó anyaggal általában) és valamennyivel több szemcsét, esetleg nagyobb méretűeket is beengedhet - főleg ha hanyagolod a pontos karbantartását.
A sportkipufogó ugyanerről szól, könnyebbé teszi a kipufogógáz kiáramlását, csak cserébe hangosabb. Ez utóbbi hosszú távon lehet roppant fárasztó és idegesítő.
Biztos hogy lehet valamicskét nyerni, de van a mérleg ellenkező serpenyőjében is bőven amit figyelembe kell venni. Én személy szerint kétlem a +20 km/h-t ha valamelyik japán gyártó gépéről van szó. Kínai 125-nél el tudom képzelni, hogy annyira rossz a gyári hogy nagyot tud segíteni másik alkatrész beszerelése. :P
Szóval a 125-östől nem szabad többet várni mint amennyit egy 125-ös adni tud: aki erősebbet akar szerintem cserélje le, akár úgyis ha jogsit is kell csinálnia másikat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!