Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Hol és mennyiért lehet kapni...

Hol és mennyiért lehet kapni autóra szerelhető motortartót? Biciklitartót sokan szoktak tenni a kocsi hátuljához rögzítve (1 képet belinkeltem)

Figyelt kérdés
[link]
2009. nov. 1. 11:49
 1/8 anonim ***** válasza:
nekem van egy crossom és enduróm. a cross nincs forgalomba helyezve, azt mi UTÁNFUTÓN visszük ki a pályára, nem biciklitartón :) ha van vkinek kocsija a családba (apukád, anyukád, te, tesód), az vigye utánfutóval. csak mindenképp rögzítsétek, egyenletes tempóban, lassan, óvatosan fékezve, stb... amúgy hova akarod vinni?
2009. nov. 1. 12:11
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Soha nem hallottam még motortartóról és valószínűleg nem is létezik. Egy kerékpár teljes felszereléssel is kb. 20 kg, egy motor pedig legalább 40-50 kg. Éppen ezért a szokásos rögzítési módszerek (tetősín, vonóhorog, csomagtérajtó) nem alkalmasak arra, hogy megtartsák. Ezen kívül gondot okoz, hogy egy-két kerékpár is arrébb tudja vinni az autó tömegközéppontját, egy jóval nehezebb motorkerékpár pedig még több gondot okozhat. A tartóra történő fel- és leszerelésről nem is beszélve...

A motorokat általában utánfutón szokták vinni (de rendszeres szállítás esetén ott is szokás állványt építeni neki, mert az egyszerű rögzítőheveder nem mindig megbízható).

2009. nov. 1. 12:39
 3/8 anonim ***** válasza:

az előzőt picit javítanám (amúgy mindenben egyetértek vele!), hogy még a legkönnyeb motorok is 60-70 kilósak, de az már igen "csupasz" motor. általában a trial a legkönnyebb.

az ou-ti bringák max 5 kilósak, egy acélvázas kb. 20 kiló

csak gondolom a 2. válaszoló nem akart túl nagyot mondani :)

2009. nov. 1. 12:44
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Létezik 60-70 kilónál könnyebb motor is, a mofák (Babetta-kategória) például gyakran alatta maradnak ennek a határnak. Viszont nagymotornál tényleg ritka, amelyik 60 kilónál könnyebb.
2009. nov. 1. 13:06
 5/8 anonim ***** válasza:
jajj, igaz, a babetta az 40 kg-os (legalábbis ami nekem volt). ne haragudj :) de nem hiszem hogy azt a akarná cipelni, mert pályára nem jó, nyaralásra meg minek vinné, stb... ez nem az a tipikus "elviszem, mert kell", vagy "elviszem mert nagy az arcom" kategória :D
2009. nov. 1. 13:38
 6/8 anonim ***** válasza:
és kérdező! ez a motortaró ez egy olyan röhejes egy szó, hogy már az egész rokonság ezen nevet :D kössz! :D
2009. nov. 1. 13:39
 7/8 A kérdező kommentje:
nem tudtam máshogy körbeírni mire gondolok örülök ha szép pillanatot okoztam a családnak:)utánfutóra nincs pénzem a kocsin nincs vonóhorog és működőképtelen járműveket veszek azt kéne szállítani:)
2009. nov. 1. 18:30
 8/8 anonim ***** válasza:
Ok, tegyük fel, hogy létezik ilyen. Hogy rakod fel rá a motort?
2017. máj. 18. 08:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!