Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Alvázszám kivágása, majd...

Cs kedvelok kérdése:

Alvázszám kivágása, majd vissza írása?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szóval arról van szó, hogy az egyik ismerősöm az autóját ki akarta vettetni a forgalomból, de nem tudja hogy kell ezért leadta a rendszámot és kivágta az alvázszámot is!

Az lenne a kérdésem, hogy ezt az autót még vissza lehet rakatni a forgalomba, tehát az alvázszámot hozzá értő és alkalmas személy vissza írhatja?

2013. aug. 25. 08:20
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, annak már harangoztak.
2013. aug. 25. 08:42
 2/13 anonim ***** válasza:
Nem, és amit az ismerősöd csinált, egyedi azonosítójel meghamisításának számít és 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető (ha jól tudom, még él e törvény). Ráadásul forgalomból végleg kivont kocsit nem is tárolhatja otthon, le kell adni a bontóba. Ott vagy elintézi "okosba" a bontóval, hogy ne legyen ügy belőle, vagy kibukik a dolog.
2013. aug. 25. 13:28
 3/13 A kérdező kommentje:

És pl tegyünk fel ha nekem van egy 7éves kocsim és az alvázszám el rozsdál akkor adjam le a bontóba a 7éves kocsimat?

Nincs valami módszer, mert ha jól tudom akkor a kocsi törzskönyvében vagy forgalmiban benne van az alvázszám és nem lehet sehogy vissza íratni?

2013. aug. 27. 08:07
 4/13 anonim ***** válasza:
Természetesen a hatósági iratok között megvan a nyoma, de ilyenkor AF-es alvázszámot lehet kérni.
2013. aug. 27. 08:27
 5/13 A kérdező kommentje:
Mit értesz az AF-es alvázszám alatt?
2013. aug. 27. 08:48
 6/13 A kérdező kommentje:
vagy hogy lehet AF-es alvázszámot visszaíratni?
2013. aug. 27. 08:50
 7/13 A kérdező kommentje:
vagy is ilyenkor az NKH hoz kell fordulni-? körülbelül mennyiért lehet AF-s alvázszámot szerezni?
2013. aug. 27. 08:59
 8/13 anonim ***** válasza:

Az AF-es alvázszámot az NKH adhatja, ha az eredetivel történt valami, házilag senki nem irkálhat csak úgy alváz meg motorszámokat az autóba: [link]

Ám természetesen ha észreveszik, hogy csak házilag vágta ki valaki, akkor ők is büntetőeljárást indítanak a tulaj (vagy ismeretlen tettes) ellen.

2013. aug. 27. 09:03
 9/13 anonim ***** válasza:
Bocsánat, 2-3 éve már nem AF-es, hanem TSC-s alvázszámnak hívják.
2013. aug. 27. 09:04
 10/13 A kérdező kommentje:

vagyis akkor ha most házilag lett kivágva akkor nem fogják pótolni TSC-s alvázszámmal hanem büntető eljárást indítanak.

akkor most én tehetek valamit hogy az NKH-val TSC-s alvázszámot készíthessek? valamit amitől nem látják hogy én vágtam ki hanem magától idővel elkopott vagy ilyesmi?

2013. aug. 27. 09:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!