Alvázszám kivágása, majd vissza írása?
Sziasztok!
Szóval arról van szó, hogy az egyik ismerősöm az autóját ki akarta vettetni a forgalomból, de nem tudja hogy kell ezért leadta a rendszámot és kivágta az alvázszámot is!
Az lenne a kérdésem, hogy ezt az autót még vissza lehet rakatni a forgalomba, tehát az alvázszámot hozzá értő és alkalmas személy vissza írhatja?
És pl tegyünk fel ha nekem van egy 7éves kocsim és az alvázszám el rozsdál akkor adjam le a bontóba a 7éves kocsimat?
Nincs valami módszer, mert ha jól tudom akkor a kocsi törzskönyvében vagy forgalmiban benne van az alvázszám és nem lehet sehogy vissza íratni?
Az AF-es alvázszámot az NKH adhatja, ha az eredetivel történt valami, házilag senki nem irkálhat csak úgy alváz meg motorszámokat az autóba: [link]
Ám természetesen ha észreveszik, hogy csak házilag vágta ki valaki, akkor ők is büntetőeljárást indítanak a tulaj (vagy ismeretlen tettes) ellen.
vagyis akkor ha most házilag lett kivágva akkor nem fogják pótolni TSC-s alvázszámmal hanem büntető eljárást indítanak.
akkor most én tehetek valamit hogy az NKH-val TSC-s alvázszámot készíthessek? valamit amitől nem látják hogy én vágtam ki hanem magától idővel elkopott vagy ilyesmi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!