Igaz hogy az 1600 cm3-es Volkswagen transzportér fogyasztása csak 6 liter/100 km?
Kizárt.
Még a legújabbnak is 6.3 a GYÁRI fogyasztás adata, amit ugye tudjuk, hogy szinte lehetetlen reprodukálni. Ráadásul ez nyilván terheletlen fogyasztás és ugye egy TEHERautót meg szokás pakolni, arra való.
Ami nekünk a cégnél volt dízel tranyó (1.9 vagy valami hasonló) az üresen 7L körül evett, 1T-val lehetett megpakolni, akkor meg 9,5 körül.
Nekem azt mondták hogy az 1.9 jobb mert az 1.6 mindig erőlködni fog s el fog veszni ezen az üzemanyag megtakarítás költsége a plusz szerviz miatt.
A megpakolás amugy nem általános. E helyett kell:
ez 1.4-es diesel. s ez tényleg 6 litert fogyaszt.
ha viszont a traszporter ugyanennyit fogyaszt de nincs megrakva akkor érdemes azt választani mert kényelmesebb s ritkább alkalmakra meg ott a nagyobb kaszni lehetősége.
vagy van valami ellenérv?
Ellenérv? A te dolgod.
Azt biztosan mondhatom, hogy az 1.9-es turbódízel már 300 kg rakománytól is érezhetően lomha lett, 1T-val alig húzza a belét (szó szerint).
Azt már leírtam, hogy mennyit fogyaszt.
Az 1.6 NAGYON kicsi ehhez az autóhoz, de kíméletesen haladva azért lehet jó fogyasztást produkálni vele. Én A 2.5 tdi-vel autópályán 150-160-nal és városban használva 7-tel eljártam.
Most egy 1.9tdi Sharanom van, szűken az is eljár 6-tal (100-as tempó alatt). De 130-nál már 7 körül jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!