Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mi okozhatja ezt a rezgést?

Mi okozhatja ezt a rezgést?

Figyelt kérdés
Egy ETZ 150-es tulaj vagyok, és hát nem tökéletes a moci, de egyébként egyben van és hűséges kis motor. Viszont most találkoztam olyan problémával amivel még nem volt dolgom. Eddig alacsony fordulatnál volt egy kis vibrálás, ami olyan 1500-és 2500-as fordulatszám között jelentkezett. Ma reggel viszont ahogy mentem vele, egészen 1500-tól 6000-ig folyamatosan vibrál az egész motor, rezeg rajta minen, és úgy vibrál az egész hogy lezsibbad a karom is ahogy fogom a kormányt. Mi okozhat ilyen problémát a blokkon belül?

2013. aug. 22. 09:04
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Ha ennyire fordulatfüggő, akkor valahol a primer oldalon keresgélnék: főtengyely, tűgörgős kosár, vagy esetleg a kuplungszerkezet kezd szétesni...

Nem ciripel?

2013. aug. 22. 09:31
 2/12 anonim ***** válasza:
Jut eszembe: nem túl laza a kuplunglánc?
2013. aug. 22. 09:33
 3/12 anonim ***** válasza:
Kerekeket átnézted már? Nem a púpos a gumi, jó e nyomás, kerék nem e mozog?
2013. aug. 22. 09:33
 4/12 A kérdező kommentje:
A kerekek nem okozzák mert álló helyzetben is sztenderre rakva is ugyan ezt produkálja. Szomszédom mondta (350-es JAWA-ja volt 20-évig) hogy neki inkább szerkezeti problémának hangzik minthogy a blokk problémája. De délután rakok fel videót valahova és linkelek egyet nektek is.
2013. aug. 22. 10:03
 5/12 A kérdező kommentje:
2013. aug. 22. 15:13
 6/12 anonim ***** válasza:
Van a váltóban olaj?
2013. aug. 22. 15:14
 7/12 A kérdező kommentje:
kell hogy legyen
2013. aug. 22. 15:21
 8/12 anonim ***** válasza:
A fordszámmérő rezgést a megtört spirál szokta okozni, a 0:45-nél hallható hang meg szerintem a henger környékéről jön. Mennyire kopott, gyűrűk rendben?
2013. aug. 22. 16:18
 9/12 A kérdező kommentje:

Nem régiben lett dugó és gyűrű cserélve, és a hengernek sem volt akkor semmi baja... a dugó is csak azért lett kicserélve mert volt egy vadi új itthon és ha már szét volt szedve akkor azt raktam bele. A csapágyakat kb egy éve cserélte ki egy ismerősöm, majdnem mindet újra

egyedül a karbival nem lett foglalkozva amióta nálam van, az lett volna a következő dolog... de egyébként nekem a tartóbak gyanús

2013. aug. 22. 19:19
 10/12 allllli ***** válasza:

Nekem is szerkezeti hangnak tűnik. Olyan, mintha egy csavar nem lenne rendesen meghúzva, én is jártam így. azt hittem szétesik vagy gyűrű eltört stb, pedig csak a gyújtás oldali deknin lazult le egy csavar. Talán még a kipufogóban szabadult el egy lamella, az is lehet.

Fordulatszámmérő spirálba meg folyass bele olajat, ha az nem, akkor szét kell szedni az órát és a finommehanikát wd40-el befújni picit.

2013. okt. 7. 21:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!