Aki lopott gázolajat tankol kamionostól, hogy nem tűnik fel a cégnek, hogy ilyen sok fogy?
Ez egy örök harc. A legtöbb cégnél van üzemanyag norma. Legyen a példa egy személyautó. Én vagyok a főnököd, azt mondom, legyen a norma 10 liter. De te ügyes vagy, nem nyomod neki, eljársz 8 - cal. Marad 2 litered 100 km - en. Havi 10 ezren 200, ez sok pénz. Eladod, senki sem ellensége a pénznek. Én persze sejtem, azt mondom, ne koszold magad, add le a kocsit plusszal, adok a nyálért fél árat. Így teszel, leadod 8 literes fogyasztással a kocsit fuvar végén. Ez megy egy darabig. Aztán mindig akad egy matematikus a cégnél, aki azt mondja, ácsi, eljár 8 literrel is az a kocsi, holnaptól legyen annyi a norma! Ha mégis többet eszik, majd levonjuk a sofőrtől, fene a tolvaj fajtáját.
Ezért épeszű sofőr nem adja a cégnek a megtakarítását, hanem eladja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!