Mi a véleményetek a Daewoo Matiz 0.8-as autóról?
Családban van egy, a hátul ülőknek nagyobb hely van benne mint azt elsőre gondoltam volna, persze mindez a csomagtartó kárára ment. Ha jönne mégegy baba akkor már 4-en lennétek, plusz az anyóssal már 5-en. Arra már lehet hogy kicsi lenne. Városi fogyasztása több mint azt sokan gondolják, mivel kicsi a motorja.
Az én dieselem másfélszer ekkora és kevesebbet eszik városban mint a matiz, 5 ember kényelmesen elfér benne plusz van egy 500 literes csomagtartója.
# 3
Pontosítom a 2-es hozzászólásomat. Családban van ilyen kocsi, és sokat eszik. Egy nagyobb kaszni nagyobb benzinmotorral sem biztos hogy többet eszik, de abban legalább van hely.
Pont azért eszik sokat, mert kis motor, ezért pörgetni kell, hogy menjen.
A kérdezőnek: ezt az autót én csak városi vagy városközi közlekedésre ajánlom. Hosszú távokat megtenni vele, pláne 3-4-5 személlyel már kényelmetlen. Olyan tipikus városi szaladgáló autó, avagy bevásárlókocsi.
Én azt ajánlom, hogy családi autónak inkább egy kategóriával nagyobb kocsikat keress, abban több a hely, és jobban lehet pakolni. Most mondok egy példát: Honda Jazz. Ahhoz képest, hogy nem nagy autó, belül meglepően nagy a hely, a hátsó üléssor variálhatósága pedig még sok mai új autóét is veri. Nagyon jól pakolható, és 5 embernek is meglepően kényelmes. Igazi családi kisautó.
De ez csak egy példa. Még számtalan kocsit lehetne ajánlani, ami a Matiznál reálisabb választás lehetne nektek.
Anyámnak az van, bár 1.0-ás. Eddigi tapasztalatom szerint egy nála régebbi swift többet ér...
Fogyasztás kb ugyanannyi(az is 1000-es), suzuki jobban megy, több benne a hely, nagyobb és jóval megbízhatóbb. Bár matizhoz az új alkatrész olcsóbb.
Látom Daewoo-ban gondolkoztok. :)
Ami nem baj, mert jó kocsik, a kereszt szüleimnek is egy Daewoo Lanos-uk van, és nagyon meg vannak vele elégedve.
A Kalos jobb választás lenne számotokra, hiszen tágasabb, nagyobb a hely hátul, és a csomagtartó is nagyobb.
A Kalos pont a márkanév váltáskor volt gyártásban, így kereshetsz belőle még Daewoo néven, illetve Chevrolet Kalos néven is. A két kocsi tök ugyanaz, csak a márkajel más az elején.
Motorválasztéka is jobb, mint a Matiz-nak. Ha jól emlékszem, 1.2-es motor volt az alap, és létezett 1.4-es s 1.5-ös is. Az 1.2 kicsit gyenge, de nyugodt közlekedéshez az is elég.
Ja, és még valami. Volt belőle sedan is, ha az jobban tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!