Miért szoktak le a traffipax előrejelzéséről az autósok?
Mert ha valakinek drágább autója van mint neked az miért zavar ? Bár egy 2 éves a6 150-rőll hamarabb megáll mit a te szutyok 15 éves Suzukid 90-ről.
Ja 3 éves focus-om van.
Na pont ezért nem jelzek. Mert azt hiszed, hogy ha audid van, akkor gyorsabban megállsz. Nos felvilágosítalak, hogy egy megállás több összetevőből jön létre.
REAKCIÓIDŐ+FÉKERŐLÉTREJÖTTE+FÉKÚT
Te maximum az utolsó kettő komponensből vagy jobb egy suzukinál, míg a reakcióidőd valószínűleg ugyanannyi, vagy rosszabb mert szét vagy csúszva a nagy luxusban és nem figyelsz annyira.
Aztán ami a legfontosabb, hogy hiába ugyanannyi a reakcióidőd, a megtett út míg eléred a pedált és felfogod egyáltalán hogy nyomni kellene, addig 150-nél mész pár métert még előre, mintha csak 90-el mennél. Az a pár méter pont elég, hogy elbasszanak téged és kirepüljél a világűrbe te farok.
/Egy Lexus tulaj/
Nekem is jeleznek általában. Igaz én országúton ritkán járok, inkább pályán közlekedek, ahol ugye nem nagyon látod a másik oldalon közlekedőket.
Amúgy múltkor mikor országúton mentem kipróbáltam valamit. Mögöttem elég tempósan érkezett egy autó. (Fogalmam sincs milyen márkájú volt, annyira nem is volt új.)
Erre én is elkezdtem neki nyomni. Csak 110-ig, efölé ne mentem. Kíváncsi voltam mit csinál. Hát simán megelőzött lendületből nem kis sebességkülönbséggel. 140-150-nel simán ment ahol csak 90-nel lehetne. Sajnos vannak ilyen barmok, akik azt hiszik, hogy ettől nő a farkuk...
Sokszor észre sem lehet venni, hogy jeleznek, főleg nappal, mert villant egy rövidet, aztán ennyi. te meg gondolkodsz hogy ez villantás, vagy csak az út van meggyűrödve és úgy látszik.
Tőlünk keletre, a vezetésükről híres románoknál minimum hármat villantanak, de volt aki nyolcat villantott, és ha 5 autó megy közvetlenül egymás mögött, akkor is villantott 4.
Ha nekem villantanak én is villantok, de volt olyan hogy nem villantott senki, aztán kint volt a trafi, utána én sem, tudjátok, megdöglött az én lovam, dögöljön meg a szomszédé is
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!