Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Simson s51 karbi (16n1)...

0zaki kérdése:

Simson s51 karbi (16n1) tolattyú (keverékcsavar-t azt hiszem igy mondják) tökig becsavartam, ez baj (a többi lenn)?

Figyelt kérdés
Nem akart az Istennek se beindúlni, a gyertya olyan száraz volt, hogy éppen nem porzott, nem kapott elegendő benzint, és én meg becsavartam tökig ezt a bizonyos csavart, remélve, hogy több benzint kap. Észrevettem, hogy a kipufogo mellett van egy kis nyilás és azóta fojik ott valami olajszerü folyadék. Ha valami hülyeséget csináltam azt valaki irja le.
2013. aug. 10. 20:17
 1/2 anonim ***** válasza:

Ha a ferde csavart tekerted be tövig, akkor azzal jól megemelted az alapjáratot. Ez a csavar állítja be a tolattyú végállását, ha jól odatekersz, akkor alapjáraton is jó magasan áll.

Ha a vízszintesen álló csavart tekerted be, azzal elvetted tőle az alapjárati levegőt, alapjáraton benzindús a keverék. Vagyis az történt, amit szerettél volna, de ilyen beállítással aligha fog jól működni a motor.

Egyébként meg tegnap óta nem változott a fizika: hiába tekergeted a két alapjárati állítócsavart, az csak a teljes fordulatszám-tartomány alsó részére lesz hatással, ha a többi tartományban szegény a keverék, azon nem segít.

2013. aug. 10. 20:29
 2/2 A kérdező kommentje:
Akkkor mit tegyek, mit tekerjek?
2013. aug. 10. 20:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!