Szabályos ha autóval körbe-körbe megyek a körforgalomban (többi lent)?
vidéki vagyok, tegnap pestre kellett mennem és a gps pont egy körforgalomban tervezett újra... mentem vagy 2-3 kört...
mondanom se kell hogy mindenki ugy szidott ahogy csak tudottXD
Bírom az ilyen embereket, akik így közlekednek "mintha lenne valami ilyen szabály"... Remélem, sosem találkozunk az utakon.
Mehetsz 2-3 kört, de ha szórakozásból körözöl benne, akkor a rendőr ki fog tessékelni és megbüntet a közlekedés indokolatlan akadályozásáért.
Velem is már előfordult, hogy megtettem még egy kört (többet biztos nem tennék, már ettől is szédültem...:Đ), mert elnéztem a kihajtót (ja, hogy itt kellett volna...), ilyenkor nyilván nem nyomok satut, hanem legközelebb már eltalálom...
KRESZ ugyan nem tiltja, de ha kisebb a körforgalom akkor szidhatnak, mert lassítod, ill. akadályozod a forgalom haladását, mivel folyamatosan elsőbbséget kell adniuk neked azoknak akik be akarnak hajtani. (és érted mindig neked...)... innentől akadályozod a többi közlekedőt, ezért szólhat a rendőr ha épp ott van, bár szerintem nem büntethet, mert nem tiltja éppen semmi...
persze, hogy szabályos, ha gondolod addig körözöl, amíg van üzemanyagod
én tavaly vagy 20 kört csináltam, mivel eltévedtem és nem tudtam merre kéne tovább mennem :D annyi idő alatt felhívtam szüleimet akik navigáltak xd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!