Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Motortulajdonosok! A motor...

Motortulajdonosok! A motor esetleges ellopását hogyan akadályozzátok meg?

Figyelt kérdés
2013. aug. 9. 00:00
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha egy zárt garázsba van az lényegesen javítja az esélyeit hogy ne lopják el:)
2013. aug. 9. 00:10
 2/10 A kérdező kommentje:
Az addig rendben van, de ha elmegyek valahova vele, és teszem azt az utcán kell hagynom, akkor mit tudok csinálni?
2013. aug. 9. 00:11
 3/10 anonim ***** válasza:
kormányzár, tárcsazár. Ha megállok valahol ugye. Emellett, ha nem látok rá a mocira, és tudom, hogy olyannyira elmegyek viszek egy vasláncot lakattal, és hozzáláncolom valami mozdíthatatlanhoz. Nyilván ez is max 10 perc, mert egy komolyabb erővágó a felnimet is elvágja... Aztán plató, és volt egy motorom...
2013. aug. 9. 00:15
 4/10 anonim ***** válasza:

Azt mondják az a legjobb ha nincs szem elott a motor. Legjobb garázsban tartani, ha nem lehet akkor ponyvázni.

Az enyém társasházi közös garázsban van, és ezek vannak rajta:

- elől Oxford Boss alarm tárcsazár : [link]

- hátul Oxford Hardcore XL lánc plusz lakat : [link]

- motorba beépítve Hawk riasztó + immobiliser proximity szenzorral ami már akkor beriaszt ha túlontúl közel piszkál valaki a motorhoz. : [link]

- Datatag biztonsági jelölés, mindenfele gravírozva van a motor, kémiai eltávolíthatatlan egyedi jelölések vannak rajta plusz transponderek. : [link]

- kormányzár, ez ugye alap. :)

A riasztóhoz lehet még beszerelni GPSes nyomkovetőt ami pluszban SMS-t is küld ha a motor beriaszt. Előbb utobb ey ilyet is szeretnék beszerezni. :)

Ezeken kívül sokat segít ha valamihez hozzá láncolod a gépet. Léteznek földbe vagy falba szerelhető cuccok, magyarul nem tudom mi a neve de ha ground anchor ra rakeresel akkor megtalálod.

Ennyi jutott eszembe, de ahogy mondják amit el akarnak lopni azt el is fogják, max megneheziteni lehet a tolvajok dolgát.

Jah, még egy cucc jutott eszembe. Nagyon drága, es nem is működik csak 1-2 európai országban. (UK tuti) motorba szerelhető jeladó ez is, viszont ha a rendőrséfnél lejelentjük hogy ellopták a mocit akkor a közeli rendőrautókban bejelez, plusz határoknál is vannak vevői amik érzékelik. Ennek azt hiszem éves díja is van.

Remelem segítettem :)

2013. aug. 9. 00:31
 5/10 anonim ***** válasza:
89%
ha komolyabb motorod van akkor vegyél gps-es nyomkövetőt
2013. aug. 9. 00:33
 6/10 anonim ***** válasza:
Igazából nekem egy régi, elég ritka motorom van, csak nincs a legszebb állapotban. Kicsit csöpög az olaj, és elég koszos, a plexi el törve, szóval ez már alapból kicsit visszariasztja. Plusz van egy viszonylag vastag sodronyzár a tatyóban, azt szoktam még felrakni.
2013. aug. 9. 08:41
 7/10 anonim ***** válasza:
Amit el akarnak lopni azt ellopják. A motort ráadásul nem is nehéz ellopni a mérete miatt. Le kell zárni kormányzárral, plusz a keréken is át lehet főzni zárat. Ami még legalább annyira fontos hogy érdemes olyan helyre tenni a motort ahol sokan járnak, így talán kisebb eséllyel talál a tolvaj olyan időpontot mikor nem látja senki. Az is visszatartó erő lehet ha van térfigyelő kamera a közelben. Komolyabb motorokban riasztó is van.
2013. aug. 9. 08:46
 8/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Mindenhova ment a zöld.
2013. aug. 9. 13:31
 9/10 anonim ***** válasza:

Kormányzárat láttatok már kicsavarni a helyéről? 2 megtermett emberes meló

Nálam nagyon egyszerű a felhozatal egy közepes minőségű tárcsazár, és kormányzár szolgálja a motort

Mivel gyorsasági motoron nincs hová pakolni a biztonsági cuccaimat, van egy tanktáska amit minden parkolásnál leveszek és magamnál tartom

Igyekszem eldugott félreeső helyen megállni, ha ez nem megoldható akkor pedig nagyon forgalmas helyen mondhatni vendéglő előtt pl

Túl azon hogy sokan nézték már, többnyire csak szimpátiából, még sose piszkálta senki, de tudom hogy sosincs biztos pont ami védené

2013. aug. 9. 17:48
 10/10 anonim ***** válasza:
Youtubeon sok videó van kormányzár törésről. Elég egyszerű művelet.
2013. aug. 9. 18:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!